Politika

Reakcija gradonačelnika Zenice na raspodjelu sredstava Vlade FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22. decembra pokazla je još jednom kako je od građana Zenice otela 3,5 miliona maraka koja su bila predviđena u Budžetu za 2023. godinu za izgradnju bazena u Crkvicama, a ta sredstva dodijelila je KSC-u Mostar.

Poražavajuća je činjenica i to kako je ranije 8 miliona KM dato za Olimpijski bazen u Mostaru, a sada dodatno i 3,5 miliona otetih od zeničke djece.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o izdvajanju po 1,5 milion KM za Velež i Zrinjski, te 3,5 miliona KM za troškove izgradnje objekta KSC u Mostaru. Dužan sam podsjetiti i informisati premijera Nermina Nikšića, ali i SDP BiH, kako je Tuzla drugi, a Zenica treći grad u FBiH. Slijedom toga, nije mi jasno zbog čega Sloboda iz Tuzle pa ni Čelik iz Zenice nisu dobili niti 100 KM?!

Pozivam Upravu NK Čelik i Robijaše, vjerne navijače i borce za NK Čelik, da reaguju odnosno pitaju Vladu FBiH na osnovu čega su Zrinjskom i Veležu date tolike pare, a nikada niti jedna marka Čeliku kao ni Slobodi.
Sagledavajući sve navedeno, suvišno je trošiti riječi na nelogične odluke i ovakvo tretiranje Zenice. Ovo, uistinu, nema smisla.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno