Politika

Saopćenje: Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović posjetio Gradsku upravu i gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića.

Susretu su prisustvovali i dr. Hoda Dedić, savjetnica za vanjsku politiku u Kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, Mehmed Pargan, savjetnik za dijasporu, raseljene osobe i saradnju sa organizacijama civilnog društva u Kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, dr. Alija Kožljak, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, Amra Mehmedić, premijerka Zeničko-dobojskog kantona te Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izrazio zahvalnost članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću što je Zenicu izabrao kao prvu lokalnu zajednicu koju je posjetio u Zeničko-dobojskom kantonu, a u okviru svojih redovnih posjeta općinama i gradovima u BiH.

Također je informisao dr. Denisa Bećirovića o aktuelnim i planiranim aktivnostima Gradske uprave Zenica.

„Kao gradonačelnik Zenice, ali i kao građanin sam izuzetno počastvovan što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović posjetio danas Gradsku upravu. Ovo je bila prije svega prijateljska i dobronamjerna posjeta dr. Bećirovića, a ono što me posebno raduje jeste činjenica što smo od uvaženog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića dobili i obećanje da će u okviru svojih zakonskih mogućnosti i ovlaštenja podržati aktivnosti Grada Zenica“, kazao je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić je ukratko predstavila rad Vlade ZDK i naglasila kako je Vlada opredjeljena za ravnomjeran razvoj svih gradova i općina, u interesu i za dobrobit svih građana Zeničko-dobojskog kantona.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je tokom susreta predstavio kako unutrašnjopolitičke, tako i vanjskopolitičke te druge aktivnosti od preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH.

„Kada nisam u vanjskopolitičkim posjetama ili direktno na sjednicama Predsjedništva BiH ili drugim aktivnostima u Predsjedništvu BiH, koristim svaki slobodan trenutak da razgovaram sa načelnicima i gradonačelnicima širom Bosne i Hercegovine. Ne dijelim ni građane Bosne i Hercegovine, ni načelnike, ni gradonačelnike prema stranačkoj pripadnosti. Želim da komuniciram sa svim legalno izabranim načelnicima i gradonačelnicima, koje su građani naše zemlje birali“, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, učesnici sastanka su posjetili firmu „FEMETALL“ d.o.o. Zenica, koja predstavlja pozitivan primjer razvoja privrednog subjekta od inkubatora do jedne reprezentativne, izvozno orijentisane firme.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno