Politika

Saopćenje: Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao s gradonačelnikom Kasumovićem i premijerkom Mehmedić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas Gradsku upravu Zenica gdje je s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima te premijerkom Zeničko-dobojskog kantona Amrom Mehmedić razgovarao o tome kako državni nivo može pomoći nižim nivoima vlasti.

– Razgovarali o projektima i načinu kako da viši nivoi vlasti pomognu Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu i kako da u narednom periodu napravimo kvalitetniju komunikaciju između državnog vrha i naših gradova i općina. Čini mi se da je u prethodnim godinama ta komunikacija gotovo nestala. Jako nam je važno da i najviši državni zvaničnici dođu u lokalne sredine, da saslušaju ljude i čuju njihove probleme i da se onda i državne i entitetske politike i strategije baziraju na tome šta predlažu i lokalne zajednice. Imali smo prijateljski i srdačan razgovore, kakve imam i širom BiH – rekao je Bećirović.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo što je Bećirović izabrao Zenicu kao prvu jedinicu lokalne samouprave koju je posjetio u ovom kantonu, rekavši da je člana Predsjedništva BiH upoznao sa radom Gradske uprave Zenica, ključnim projektima i problemima.

– Predsjednik nas je upoznao sa svojim aktivnostima i budućim projektima. Obećao je da će na ekonomske forume voditi i ekipu iz Gradske uprave. Veoma sam sretan što je posjetio Zenicu i da baš u ovo vrijeme izrazi podršku ovom gradu i meni kao gradonačelniku – rekao je Kasumović.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno