Politika

Saopćenje A-SDA Zenica – JP “Parking servis” preuzima sudske ovlasti

Saopćenje A-SDA Zenica – JP “Parking servis” preuzima sudske ovlasti – U Upravi Grada Zenica već duže vrijeme vlada opća dezorjentacija koja poprima formu haosa i anarhije u vezi određivanja nadležnosti gradskih službi i javnih preduzeća u izvršavanju redovnih poslova i zadataka. Sve ovo prouzrokuje veliko nezadovoljstvo građana našeg grada koji više ne znaju na koju adresu da se obrate radi ostvarivanja i zadovoljavanja svojih svakodnevnih životnih potreba.

Najnoviji primjer je navodna odluka Nadzornog odbora i uprave preduzeća JP “Parking servis” d.o.o. Zenica da je nezakonit Zaključak Gradskog vijeća Zenica o prolongiranju primjene odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parking prostorima uvođenjem tzv. vinjete.

Umjesto da se bavi poboljšavanjem uvjeta parkiranja vozila, da gradi podzemne i nadzemne objekta za parkiranje i proširuje parking kapacitete, Nadzorni odbor i uprava ovog preduzeća preuzimaju ulogu vrhovnog tumača zakonitosti i ustavnosti odluka Gradskog vijeća. Podsjećamo građane da je jedino Ustavni sud nadležan za ocjenu ustavnosti i zakonitosti pravnih akata, a nikako javno preduzeće čija je nadležnost zadovoljavanje javnih potreba građana Zenice u čijoj službi preduzeće treba da budu. Umjesto toga JP “Parking servis” već duže vrijeme provodi samovolju i blokira  – “hapsi” vozila naših sugrađana i nameće im plaćanje kazni kao uslov deblokiranja i daljnjeg korištenja njihove privatne imovine. Opravdano se pitamo šta slijedi nakon “hapšenja” vozila i odbijanja postupanja po odlukama Gradskog vijeća koje je osnivač ovog javnog preduzeća? Da li je to uvod u novu samovolju i da li će uskoro pod njihov udar doći i sami građani? Da li ćemo sutra morati plaćati taksu i za pješačenje našim gradom?

A-SDA stranka poziva stanovnike Zenice da poštuju odluke Gradskog vijeća i da ne nasjedaju na podvale koje im se serviraju iz dezorjentisanih centara moći Uprave Grada Zenice.

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem