Politika

Saopćenje A-SDA: Zašto gradonačelnik opstruira razvoj Zenice!?

Saopćenje A-SDA: Zašto gradonačelnik opstruira razvoj Zenice!? Želimo da informišemo javnost i da ponovo ukažemo na opstrukcije radu Gradskog vijeća i realizaciji vitalnih projekata za razvoj Zenice od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića. Iz neshvatljivih i samo njemu poznatih razloga, a uz podršku opozicionih vijećnika, nakon neusvajanja Izvještaja o izvršenju budžeta Grada Zenica za 2018. godinu  i prijedloga Odluke o izmjeni regulacionog plana ‘Trg rudara’, gradonačelnik je povukao sa dnevnog reda 37. sjednice Gradskog vijeća Zenica sve preostale tačke za koje je do tada tvrdio da su od životnog značaja za građane Zenice.

Zašto? Iako je je predsjedavajuća Diana Bešić, koja je na razočarenje gradonačelnika i gradskih vijećnika koji ga iz ličnih razloga bezrezervno podržavaju, i pored niza njegovih uvreda i omalovažavanja, uspješno vodila i privela kraju sjednicu Gradskog vijeća, povlačenjem tačaka sa dnevnog reda izvršena je direktna opstrukcija radu Gradskog vijeća i obustavljena realizacija niza krucijalnih projekata.

S tim u vezi, neprihvatljiva su populistička saopćenja  za javnost pojedinih stranaka u kojima  se direktno optužuju vijećnici A-SDA, SDA i SBB da blokiraju rad Gradskog vijeća, kao da građani Zenice nisu imali priliku da vide i čuju KO JE POVUKAO sa dnevnog reda sve preostale tačke. Ovakva neprincipijelna podrška vijećnika iz opozicionih stranaka gradonačelniku je rezultat njihove lične koristi (zapošljavanje djece po atraktivnim gradskim javnim preduzećima i ustanovama, rodbine i supruga po upravnim i nadzornim odborima, kao i financiranje njihovih klubova enormnim budžetskim sredstvima).

Naglašavamo da je naše suzdržavanje od donošenja prijedloga Odluke o usvajanju izmjene regulacionog plana ‘Trg rudara’ rezultat energičnog protivljenja od strane mještana koji gravitiraju navedenom području, i to je za nas, kao vijećnike, najvažnije. Prijedlog zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta Grada Zenica za 2018. godinu i rasporedu viška prihoda nije podržan iz razloga što su sredstva trošena mimo planova, rastrošno i netransparentno, a što nema veze s tačkama skinutim s dnevnog reda.

Postavlja se pitanje – da li su važniji individualni od interesa svih građana Zenice?

Vijećnici A-SDA će i dalje nastaviti raditi u interesu svih građana, te će se i ubuduće odupirati apsolutističkom ponašanju gradonačelnika i njegovih bliskih saradnika.

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem