Zenica

Saopćenja sa 43. sjednice Vlade

Saopćenja sa 43. sjednice Vlade
Saopćenja sa 43. sjednice Vlade
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenja sa 43. sjednice Vlade- Zenica, 19.02.2016. godine – Vlada Zeničko-dobojskog kantona, je na 43. sjednici, primila k znanju Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Zenici i Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Zeničko–dobojskog kantona za 2015. godinu te usvojila Izvještaj o radu Kantonalnog zavoda za pravnu pomoć za 2015. godinu. Sva tri izvještaja su ocijenjeni kao pozitivni i te su upućeni u daljnju skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministarstva za pravosuđe i upravu donesen je Zaključak o odobravanju utroška sredstva za kapitalna ulaganja za period januar-mart 2016. godine u iznosu 156.267,20 KM a koristit će se za kupovinu poslovnog prostora za potrebe Općinskog suda u Visokom.

Na prijedlog Ministrstva za boračka pitanja doneseni su zaključci o odobravanju sredstva za stambeno zbrinjavanje, i to: 4000,00 KM Fatimi Mahmutagić iz Maglaja, 10.000,00 KM Čabrić Nedžadu iz Doboj-Juga,70.000,00 KM Ćosić Ismetu iz Zenice, 5.998,00 KM Ramić Nermini iz Breze, po 3.000,00 KM Samiru Sejdiću i Muhidinu Dugaliću iz Tešnja.

Vlada je danas donijela Zaključak o odobravanju novčane pomoći PD Krivaja-Mobel d.o.o. Zavidovići putem JU Centar za socijalni rad Zavidovići,u iznosu od 40.000,00 KM na ime jednokratne pomoći socijalno intervenirajućeg karaktera.Zaključak je donesen s ciljem pružanja pomoći u prevazilaženju teške socio-ekonomske situacije u kojoj su se našli radnici injihove porodice.

Press služba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 43. sjednici održanoj, dana 19.02.2016. godine donijela Zaključak o davanju saglasnosti IKB d.d. Zenica za odobravanje kredita preduzeću „ELMONT“ d.o.o. Žepče iz Kreditno-garancijskog fonda Vlade Zeničko-dobojskog kantona.
Odobreni kredit u iznosu od 100.000,00 KM, „ELMONT“ d.o.o. Žepče će iskoristiti za realizaciju investicionog projekta „Doopremanje Sektora proizvodnje i građevinskih usluga – otklanjanje uskog grla“. Realizacijom ovog projekta otklonit će se usko grlo u postojećem procesu rada, značajno smanjiti troškovi poslovnog procesa, ubrzati njegovo odvijanje i pomoći zadržavanje 54 postojećih radnih mjesta i doupošljavanja 2 nova radnika.

Iz Kreditno-garancijskog fonda, Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrava kredite privrednim društvima koja imaju potencijal za rast, i to pod veoma povoljnim uvjetima: kamatna stopa je 2,507%, rok povrata je do 4 godine, a krediti se dodjeljuju sa grejs periodom do 2 godine.

Kako Kreditno-garancijski fond funkcioniše na principu revolvinga, novi krediti se odobravaju iz akumuliranih sredstava nastalih povratom ranije odobrenih kredita te Vlada trenutno raspolaže sredstvima za odobravanje značajnog broja novih kredita.
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava ostaje otvoren do utroška sredstava, a može se preuzeti na linku: http://www.zdk.ba/javni-pozivi/

Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno