Politika

Sanja Renić: Vlada ZDK dala podršku Rezoluciji Naše stranke o suzbijanju seksualnog uznemiravanja i nasilja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić: Vlada ZDK dala podršku Rezoluciji Naše stranke o suzbijanju seksualnog uznemiravanja i nasilja- Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržala je donošenje Rezolucije o prevenciji i suzbijanju uznemiravanja na osnovu spola, seksualnog uznemiravanja i nasilja. Podsjećamo, Rezoluciju je u parlamentarnu proceduru uputila Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Zeničko-dobojskom kantonu.

„S obzirom na to da je u Zeničko-dobojskom kantonu u toku izrada Gender akcionog plana, Ministarstvo zdravstva je dalo preporuku da se u njemu planiraju aktivnosti navedene u Rezoluciji, a to su: uspostavljanje ekspertske radne grupe i izrada Akcionog plana za prevenciju i suzbijanjena osnovu spola i seksualnog uznemiravanja i nasilja kao i uspostavljanje ‘Hrabre linije’ za prijavljivanje uznemiravanja i nasilja. U ZDK je ovaj problem zanemaren jer su žrtve nevidljive. One su nerijetko emotivno i egzistencijalno ucijenjene od nasilnika a često nemaju povjerenja ni u učinkovitost sistema. Implementacijom stavova iznijetih u Rezoluciji u legislativu ZDK mi ćemo napraviti zaista krupan korak za spas ko zna koliko ljudi, a prije svega žena, čiji je problem rješiv a koje godinama i decenijama pate“, kaže Renić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno