Politika

Demokratska fronta: Naša dva zastupnika u ZDK snosit će posljedice zbog glasanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demokratska fronta saopćila je da će njihova dva zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona snositi posljedice nakon što su prije tri dana na sjednici podržali izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK.

Saopćenje su uputili nakon informacija u medijima i špekulacija da li je time DF prešao u poziciju.

– Politički stav Demokratske fronte je bio da se Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona ne podrži. Dva zastupnika Demokratske fronte su glasali po sopstvenom nahođenju, mimo političkog stava, te će isti snositi posljedice u skladu sa internim aktima i Statutom.

Demokratska fronta nije dio koalicione većine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, niti planira razgovore sa aktuelnom većinom o takvim aktivnostima. Naše djelovanje u Skupštini ZDK do sada, a tako će biti i u narednom periodu, bazirano je isključivo na našim opredjeljenjima da podršku naših zastupnika dobiju tačke dnevnog reda koje su od interesa za prosperitet i dobrobit svih građana našeg Kantona – saopćili su iz DF-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno