Politika

Sanja Renić: Svim Zeničankama i Zeničanima sretan Dan grada Zenice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić: Svim Zeničankama i Zeničanima sretan Dan grada Zenice! Povodom dana Grada Zenice, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Sanja Renić iz Naše stranke uputila je čestitke svim Zeničankama i Zeničanima.

„Danas slavimo dan kada se, što se tiče starih historijskih izvora, prvi put spominje ime Zenice i to u dubrovačkom trgovačkom dokumentu. Vrijednosti koje asocira ta činjenica, u smislu ekonomske djelatnosti i otvorenosti grada sa saradnju sa drugim sredinama, neovisno o granicama podjela, su upravo što nam u ovim vremenima treba. Što više trgovinske, kulturne i svake druge razmjene, sa što širim, otvorenijim, tolerantnijim pogledom na svijet, uz ekonomsko i kulturno blagostanje – naš je zajednički cilj kojem smo zdušno posvećeni, s obzirom na ljubav koju osjećamo prema ovom gradu“, kazala je Sanja Renić.

Dodala je da su „kroz vrijeme, Zeničanke i Zeničani postali prepoznatljivi po ponosu s kojim govorimo o našem gradu i emotivno i simbolički se poistovjećujemo s njime. Mi smo jedan od gradova koji najbolje znaju koliko socijalno-ekonomska i infrastrukturna tranzicija pogađa, te su iza nas ali i pred nama još uvijek vremena puna izazova”.

“I pored svih teškoća, još uvijek smo grad koji ima dušu i srce od čelika, te sam uvjerena da ćemo uspješno savladati izazove koji su pred nama. Uz naljepše želje, svim mojim Zeničankama i Zeničanima – srdačno čestitam Dan grada Zenice“, kazala je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno