Politika

Sanja Renić: Sanirati lokalitet Željezničke stanice u Janjićima

Sanirati lokalitet Željezničke stanice u Janjićima – Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Sanja Renić uputila je amandmane Naše stranke na Budžet Grada Zenice za 2017. godinu, a među njima se nalazi i amandman kojim se traži sanacija lokaliteta prilaza Željezničkoj stanici u Janjićima.

„Mještani Janjića su nam ukazali na problem s kojim se suočavaju vezano za Željezničku stanicu, gdje nakon padavina dolazi do nakupljanja većih količina vode na mjesnom putu, u središtu Janjića, što otežava mještanima da normalno saobraćaju. Poravnanje tla i sanacija puta doveli bi do olakšanja za stanovnike ove lokalne zajednice“, kaže Sanja Renić.

Renić je dodala da je Naša stranka Zenica predložila da iz budžetske stavke koja se odnosi na dekoraciju grada izdvoji 10 hiljada maraka i uloži u uređenje lokaliteta Željezničke stanice u Janjićima.

„Očekujemo odgovor gradske uprave i kabineta načelnika na predložene amandmane, uz analizu sanacije i konačni prijedlog troškova. Posvećeni ravnomjernom razvoju na području lokalne samouprave, očekujemo usvajanje ovog našeg amandmana“, dodala je Renić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem