Politika

FM Naše stranke Zenica: Tražimo sredstva za Dom mladih i mobilnost mladih!

Forum mladih Naše stranke Zenica uputio amandmane na Budžet
Forum mladih Naše stranke Zenica uputio amandmane na Budžet
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FM Naše stranke Zenica: Tražimo sredstva za  Dom mladih i mobilnost mladih!- Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić uputila je amandmane na Budžet Grada Zenica, koji su potekli od Foruma mladih Naše stranke Zenica sa fokusom na potrebe mladih Zenice. Amandmani se tiču osiguranja sredstva za prenamjenu Kina Crkvice u Dom mladih, te osiguranje podrške za mobilnost mladih Zenice.

„Predložili smo izdvajanje sredstava za izradu studije i pripremne aktivnosti za obnovu Kina Crkvice i prenamjenu u Dom mladih i kulture što je rezultat prijedloga našeg Foruma mladih Naše stranke. Također, zatražili smo osiguranje sredstava za posebni program podrške mobilnosti mladih i studijske razmjene. Pokretanjem posebnog programa omogućava se raspisivanja javnog poziva za jednokratnu pomoć mladima koji dobiju pozive za učešće u programima razmjene ili studijske posjete. Grad Zenica bi stipendijama u iznosima od 100 KM do 500 KM moglo biti pokrovitelj posjete učenika i studenata na ljetne škole, pokriti im tako troškove vize, puta ili učešća. Riječ je o malim izdvajanjima, koja mogu konkretnije pomoći više mladih, nego kroz šire transfere za druge projekte.“, kazala je predsjednica Foruma mladih Naše stranke Zenica Omerdić.

„Zatražili smo da se izdvajaju sredstva za program razmjene sa drugim gradovima. Grad Zenica bi kroz ovaj program finansirao posebne aktivnosti razmjene između škola, nevladinih organizacija i gradova kojim se njeguje međuetnički i međureligijski dijalog. Nosioci projekata bi bile škole i nevladine organizacije u Zenici, a finansirala bi se putovanja i aktivnosti na području BiH kojim se promoviše Zenica, te hrabri dijalog novih generacija“, kazala je Omerdić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno