Politika

Sanja Renić: Ponosna sam što je SDA nezadovoljna mojim radom i što traže moju smjenu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić: Ponosna sam što je SDA nezadovoljna mojim radom i što traže moju smjenu! – Povodom saopštenja Gradskog odbora Stranke demokratske akcije, u kojoj se najavljuje inicijativa za smjenu predsjedavajuće Gradskog vijeća Sanje Renić iz Naše stranke, oglasila se i predsjedavajuća Renić.

„Najavu Gradskog odbora Stranke demokratske akcije da će tražiti moju smjenu, mogu komentrisati samo riječima da mi je čast što je ta stranka, koja je među građanima prepoznata kao stranka korupcije i mržnje, nezadovoljna mojim radom. Oni, koji su imali apsolutnu vlast u Gradskom vijeću zadnjih godina, doveli su Zenicu u probleme. Zbog vlasti SDA i njihove malverzacije oko sistema grijanja su se Zeničani smrzavali prošle zime; zbog SDA politike se NK Čelik nalazi pred finansijskim kolapsom; zbog SDA hiljade je naših sugrađana na rubu egzistencije, a mladi nam svakodnevno odlaze“, kazala je Sanja Renić.

Predsjedavajuća Renić je dodala, povodom optužbi za kršenje Poslovnika i Statuta, da je glavni faktor kršenja ovih akata bila upravo Stranka demokratske akcije.

„Dovoljno je sjetiti se samo prijedloga kadrova SDA da, iako nije bila okončana pravna procedura, proture prijedlog o prodaji dječijeg odmarališta Duće. Nakon što su bili spriječeni da pod sumnjivim okolnostima prodaju tu imovinu u vrijednosti od najmanje 4,5 miliona – bili su nezadovoljni. Bili su nezadovoljni i kada sam prekinula sjednicu, na kojoj su nezakonito pokušavali usvojiti odluku u vezi s Prostornim planom općine Zenica za period 2014-2034., a kojom su nanosili štetu imovinskim pravima građana Zenice i korist privatnim lobijima. Naravno da su tad bili nezadovoljni mojim radom, i naravno da će biti – sve dok ne stvore uslove gdje će ponovo raditi šta hoće, protiv čega ću se svim silama boriti“, dodala je.

„Kadrovi SDA su mi tokom ovog mandata prijetili, poručujući da će me ‘uništiti’. To ni ne čudi od organizacije, kojoj je mnogo prisniji kriminal od rada u korist građana, i koja propagira mržnju kao osnov djelovanja. Nije mi važan stav SDA, važan mi je stav građanki i građana Zenice, koji mi daju podršku“, kazala je Renić.

Renić je kazala da Naša stranka, iako ima samo jedno mjesto u Gradskom vijeću, te se nalazi u opoziciji je pokrenula niz inicijativa od koristi za građanke i građane Zenice što je prepoznato u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno