Politika

Ivan Petrović: Hoćemo li dozvoliti da zenički malinari unište svoje malinjake?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ivan Petrović: Hoćemo li dozvoliti da zenički malinari unište svoje malinjake? Oni su danas protestnom vožnjom kroz grad Zenicu ukazali na probleme otkupne cijene maline, i tom prilikom su pozvali političare da rade za 2 KM.
Malinari su izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom malina od 1,50 KM po kilogramu. Malinari kažu da  je otkupna cijena od 1 KM uvredljiva i smiješna, a da cijena od 1,50 KM nije dovoljna ni za pokrivanje troškova. Prošle godine je cijena bila od 3 do 3,60 KM zavisno od sorte maline, i to je za malinare prihvatljiva otkupna cijena.

Ja ovom prilkom kao kandidat za ZDK i lider nezavisne liste mladih Ivan Petrović za ZDK, pozivam sve stranke koje participiraju u općinskim vijećima, gradskom vijeću Zenica  i u skupštini ZDK, da se odreknu svojih primanja u visini od 20% za ovu godinu i ta sredstva prosljede proizvođačima malina u ZDK. Pored toga pozivam sva kantonalna ministarstva i federalno ministarstvo poljoprivrede na čelu sa ministrima da u što skorijem vremenu riješe ovaj problem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno