Politika

Sanja Renić: Pod hitno prestati s diskriminacijom medicinara zaraženih koronavirusom

Sanja Renić: Pod hitno prestati s diskriminacijom medicinara zaraženih koronavirusom – Zdravstveni radnici u kantonalnoj bolnici u Zeničko-dobojskom kantonu imaju različit tretman kada se, preko pacijenata, zaraze koronavirusom. Nemaju jednako plaćeno bolovanje. Nekima se iznos plate uopšte ne umanjuje, dok neki primaju 80 posto, pritom su kriteriji na osnovu kojih se to utvrđuje netransparentni.

Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, ovu praksu smatra diskriminatornom:

„Ovakva praksa razdvajanja radnika oboljelih od iste bolesti i na isti način je nečuvena. Osim što je diskriminatorna, ona obeshrabruje medicinare da se bave svojim poslom. Zbog slabe plaćenosti, preopterećenosti i neadekvatnih uslova za rad, oni su svakako nedovoljno motivirani, ali ipak sve te teškoće podnose stoički. Bojim se da je ovo kap koja preliva čašu i koja će ih totalno demotivirati.

U konačnici najteže posljedice snosit će građani. Zbog toga ću na sljedećoj sjednici Skupštine podnijeti inicijativu resornom minsitarstvu u Vladi ZDK da utiče da se s diskriminacijom oboljelih medicinara prestane po hitnom postupku.“

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem