Politika

Sanja Renić: Odlukom Nogometnog saveza reprezentacija je zloupotrebljena u političke svrhe

Sanja Renić: Odlukom Nogometnog saveza reprezentacija je zloupotrebljena u političke svrhe – Reprezentacija Bosne i Hercegovine do daljnjeg neće igrati u Zenici, odluka je to Nogometnog saveza BiH zbog neprimjerenog ponašanja naših navijača na posljednjoj utakmici reprezentacije. Tim povodom reagirala je Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK.

„Osuđujem bilo kakvo neprimjereno ponašanje navijača, pogotovo na tako značajnim događajima kao što su reprenzentativne utakmice. Međutim, odluku Nogometnog saveza ni po čemu ne smatram opravdanom. Incidente su napravili navijači BiH. Ti isti navijači pratiće reprezentaciju i na Grbavici. Ako se ponovi isto, gdje će onda NS BiH izmjestiti odigravanje utakmica? Također, i prije su se ovakve, pa i gore stvari dešavale, ali slične sankcije nije bilo.

Ukratko, ovdje nisu kažnjeni navijači, ovdje je kažnjena Zenica. S obzirom na to da je najradikalnija moguća odluka donijeta u predizborno vrijeme, ne mogu da je ne tumačim kao zloupotrebu reprezentacije u političke svrhe. Ipak, poručujem, da Zenicu više nikad neće voditi SDA, a ovakve odluke Zeničane i Zeničanke još više udaljavaju od te interesne skupine koja je Zenicu vodila nepovratno ka privrednom, kulturnom, ekološkom i svakom drugom dnu.“

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem