Politika

Nezavisni vijećnik Asim Musić: Reagovanje na dopis N/F S BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni vijećnik Asim Musić: Reagovanje na dopis N/F S BiH – Poštovani gospodine Džemidžić,

Kao vijećnik u vijeću Grada Zenica kojem ste ispred N/F S BiH uputili pismo, te kao navijač N.K. Čelik i Reprezentacije BiH, osjećam potrebu i dužnost da se javno oglasim.

Budući da ste u Vašem dopisu teret odgovornosti za otkazivanja igranja utakmica Reprezentacije BiH u Zenici prebacili na gradske vijećnike i uvaženog gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, trebali bi znati da ni jedan gradski vijećnik, pa ni ja, a i sam gradonačelnik Kasumović, ne mogu direktno uticati na to kako će se neki navijač ponašati na stadionu za vrijeme utakmice, niti možemo snositi odgovornost za to kako će se navijači i N.K. Čelika, a i Reprezentacije BiH, ponašati niti šta će skandirati. Svakako na stadionu za vrijeme utakmice postoje redari, a i organi javnog reda i mira, koji jedini mogu u toku neke utakmice održavati javni red i mir na stadionu.

Ovim putem želim naglasiti da u potpunosti shvaćam ogorčenje navijača N.K. Čelik, te im kao nezavisni vijećnik u vijeću Grada Zenica dajem punu podršku, u ostvarivanju svojih zahtjeva i iskazivanju nezadovoljstva, na legitimne i društveno prihvatljive načine. Također, i Reprezentaciji BiH stojim na raspolaganju, da Vam pomognem na bilo koji način, u mogućnostima i ovlastima gradskog vijećnika.

Nažalost, bojim se da se u ovome slučaju razlozi za izmještanje utakmica Reprezentacije BiH iz Zenice ne ogledaju u ponašanju ili navijanju navijača N.K. Čelik, nego da su razlozi sasvim druge prirode, a koje su dobro upućeni u dešavanja oko Reprezentacije BiH davno uočili.

Sa nadom da ćemo pozitivno riješiti spornu nastalu situaciju,

I Vama i navijačama N.K. Čelik upućujem iskren pozdrav,

NEZAVISNI VIJEĆNIK U VIJEĆU GRADA ZENICA

Asim Ako Musić, s.r.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno