Info

Samsung uvodi zanimljiv novitet u aplikaciju Samsung Health

Samsung uvodi zanimljiv novitet u aplikaciju Samsung Health – Korejski proizvođač uvodi nekoliko dodataka u svoju verziju aplikacije za praćenje sportskih aktivnosti, a tu je i nekoliko detalja koji će cijelo iskustvo vježbanja učiniti zanimljivijim.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uvođenje nove značajke na svojoj popularnoj  Samsung Health aplikaciji pod nazivom Group Challenge. Najnovija opcija omogućava korisnicima kreiranje natjecanja s 9 sudionika koji se mogu natjecati tko će se najbrže ili najdulje kretati, čiji je krajnji cilj promocija zdravog života u prijateljskom okruženju. Nova mogućnost bit će dostupna unutar aplikacije od 12. januara 2021. godine na svim Samsung Galaxy pametnim telefonima, Galaxy pametnim satovima te dodatcima za praćenje osobne kondicije, nakon ažuriranja putem Google Play ili Galaxy trgovine.

Nova Group Challenge značajka putem Together odjeljka unutar aplikacije omogućuje kreiranje grupe koja se može natjecati tko će napraviti najviše koraka u određenom vremenu ili tko će biti prvi koji će dostići postavljeni ciljni broj koraka. Ova mogućnost ne zahtjeva da drugi korisnici nužno imaju instaliranu Samsung Health aplikaciju na svojim pametnim uređajima, zbog čega lako možete pozvati svoje prijatelje, obitelj ili kolege na zdravi izazov.

U našoj ubrzanoj svakodnevnici, pogotovo u trenutnim okolnostima međusobne udaljenosti, ostati u dobroj kondiciji i čuvati vlastito zdravlje nije lako. Zato ćemo nastaviti razvoj Samsung Health aplikacije s dodatnim mogućnostima kako bi našim korisnicima pružili kvalitetnu digitalnu platformu za zdraviji život dostupnu gdje god se nalazili.’, izjavio je TaeJon Jay Yang, potpredsjednik tvrtke i voditelj Odjela za digitalna rješenja za zdravlje, Samsung Electronics.

Izazov kao prava motivacija

Podaci iz aplikacije Samsung Health pokazuju da korisnici koji koriste dostupne mogućnosti natjecanja pređu udaljenosti veće od korisničkog prosjeka za 22%, što savršeno demonstrira koliko dobar izazov može utjecati kao motivacija za bolju osobnu kondiciju. Uz Group Challenge koji se uvodi, korisnici već sada imaju pristup opcijama kao što su 1:1 challenge za pozivanje na izazov u duetu, kao i Global Challenge za natjecanje s korisnicima iz svijeta. Za najnoviji Group Challenge moguće je biti administrator više kreiranih izazova odjednom, zbog čega je lako moguće u isto vrijeme natjecati se sa više korisnika iz osobnih krugova.

Zdravlje na novoj razini

Od kada je aplikacija lansirana još u 2012. godini, Samsung Health uvelike je proširio svoje mogućnosti različitim zdravstvenim, wellness i kondicijskim programima, kao i brojnim stručnim videozapisima te opcijama za praćenje spavanja, otkucaja srca te krvnog tlaka. Samo u 2020. godini, aplikaciju je koristilo preko 200 miliona ljudi, a u prošloj godini korisnici su sveukupno sagorjeli 3 milijarde kalorija i napravili 78 milijardi koraka. Za usporedbu, navedeni broj koraka je jednak udaljenosti između Sunca i Zemlje koju su Samsung korisnici prošetali čak 200 puta.

Autor: tportal.hr

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem