PERO Zenica
Nesreće

Samoubistvo u Vukotićima

Samoubistvo u Vukotićima – Mještani sela Vukotići kod Zenice, mahom demobilisani borci, okupili su se u blizini kuće svog komšije i bivšeg saborca, Sakiba Gulamića, čije su beživotno tijelo pronašli danas popodne u obližnjoj šumi, nekoliko stotina metara od njegovog porodičnog doma, gdje je živio sa suprugom i dvoje maloljetne djece. – Bijeda ga je natjerala da izvrši samoubistvo vješanjem.

Sakib je imao troje djece, u kući niko nije radio i nisu imali nikakvih primanja, niti su bili zdravstveno osigurani. Njegov maloljetni sin pokušavao je nešto zaraditi čuvajući ovce po selu, – rekao nam je potreseni Safet Gulamić, koji je zamolio sve koji mogu da pomognu Sakibovoj porodici.

Sakib Gulamić izašao je iz porodične kuće u selu Vukotići oko jedan sat iza ponoći i od tada mu se izgubio svaki trag. U šumi su njegovo beživotno tijelo pronašle komšije danas popodne.

rtvze.ba

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...