Biznis

Sajam: Među 190 država svijeta na EXPO izložbi u Dubaiju je i BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od najvećih svjetskih događaja održava se ove godine u Dubaiju, izložba je to EXPO 2020 na kojoj je više od 190 zemalja svijeta predstavilo svoje najveće potencijale.

Impozantna je to svjetska, kulturna i poslovna manifestacija koju je posjetila ekipa Fene, a njena tema je “Spajanje umova, kreiranje budućnosti” s tri podteme – Održivost, Prilike i Mobilnost.

Ovom glavnom temom izložbe želi se potaknuti globalna kreativnost i stvaranje novih partnerstava u cilju napretka i progresa, a na njoj će biti omogućen najveći susret poslovnih ljudi, razmjene iskustava, inovacija, savremene proizvodne tehnologije, menadžera i mladih poslovnih početnika u biznisu.

Svaka država otvorila je svoje paviljone što je i prvi put u historiji svih svjetskih izložbi. Države izlagači će posjetiteljima ponuditi svoja kulturna, poslovna iskustva, prilike i inovacije.

Upravo inovacija je riječ koja se najčešće čuje tokom prolaska brojnim paviljonima. Svaka od zemalja potrudila se ponuditi i na savremeniji način koristeći najveća tehnološka dostignuća pokazati svoje turističke ljepote i poslovne mogućnosti.

Svaki dan obiluje novim događajima, pa je tako moguće vidjeti plesače i svirače iz različitih država koji prolaze između paviljona, a tu su i ulični festivali, predstave, predavanja, parade, koncerti i drugi sadržaji.

Deset tematskih sedmica EXPO-a pokrivat će čitavih šest mjeseci izložbe, predstavljajući izazove s kojima se čovječanstvo suočava kroz ekonomsku, kulturnu, ekološku i društvenu perspektivu.

Među 190 paviljona je i onaj Bosne i Hercegovine koji je otvoren za posjetitelje, ali još uvijek nije ispunjen sadržajima. Posjetitelji za sada mogu vidjeti fotografije na kojima su predstavljeni turističke atrakcije i potencijali BiH. Bosna i Hercegovina učestvuje u području “Prilike” pod sloganom “A meeting point of Western and Eastern civilisations”.

Očekuje se će tokom šest mjeseci EXPO, koji će biti zatvoren 31. marta, privući 25 miliona posjetilaca, privatnih i poslovnih subjekata, predstavnika nacionalnih vlada zemalja i drugih, a tu su i virtualni posjetitelji što je odlična prilika za sve učesnike da svoje zemlje predstave na najbolji mogući način.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno