Nesreće

Sahranjen Zeničanin poginuo kod Bradine

Munever pored mjesta na kojem je će počivati dva brata
Munever pored mjesta na kojem je će počivati dva brata
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sahranjen Zeničanin poginuo kod Bradine- Mesud i rođak Esmir Sikira su sjedili u kući kod nas do kasno, možda sat pred ponoć. Rekao nam je da ide sa Esmirom i njegovom djevojkom da odvezu njenu prijateljicu kući, za Konjic. Ovdje nisu pili, uz put, ne znam. Krenuli su zajedno, da se smjenjuju u vožnji, automobilom Esmirovog oca, priča nam još u nevjerici amidža tragično stradalog mladića Munever, dodajući da su obavješteni od policije da je Esmir vozio, a da je Mesud u trenutku nesreće bio na suvozačevom mjestu.

 Neopisiva tuga

Posjetili smo porodičnu kuću Begovića u zeničkom selu Mošćanica, petnaestak kilometara od Zenice. U trenutku našeg dolaska otac poginulog mladića Avdo i drugi amidža Selver, otputovali su za Konjic da preuzmu tijelo stradalog mladića.

U kući neopisiva tuga, majka Zakira, Mesudova supruga Azra, s kojom se vjenčao prije nepuna četiri mjeseca. ispred kuće, amidža Munever nam potvrđuje da je ovo druga teška tragedija, koja je pogodila ovu porodicu u nepunu godinu dana.

– Mesudov brat Vernes poginuo je 22. novembra prošle godine, nedaleko od sela, na kakanjskoj strani, u šumi, u 29. godini života. Nesretnim slučajem. Vernes je iza sebe ostavio suprugu i petogodišnje dijete. Ovih dana, na godinu smrti, planirali smo postavljanje nišana, Mesud je samo o tome govorio danima, a sudbina i Allah je odredio da umjesto toga budu ukopani jedan do drugog, priča nam Munever, dodajući da je u nedjelju rano ujutro, prije nego su službeno obavješteni o nesreći, na internetu pročitao inicijale i vrstu vozila, te znao ko su stradali.

Mesud, ali i ranije njegov brat Vernes, radili su u porodičnoj firmi DN-graniti, koja je u vlasništvu njihovog amidže Selvera. Mještani ih znaju kao vrijedne i društvene mladiće. nažalost, u razmaku manjem od godine, obojica su tragično napustila ovaj svijet.

U porodici nisu znali ništa više od onog što su pročitali u našem listu o uzrocima teške tragedije.

Dženaza

– Jutros smo dobili članak iz “Avaza” i vidjeli smo fotografije uništenih automobila. Njihovo auto je znatno više oštećeno na vozačevoj strani, ali tako je bilo, Bog je uzeo Mesuda. Čuo sam da je poginuli mladić iz drugog automobila isto iz Kaknja. Preostaje nam samo da se nadamo da će rođak Esmir i ostali povrijeđeni uspjeti da se izvuku od povreda, kaže Munever.

Dženaza tragično stradalom mladiću klanjana je u utorak nakon ikindija-namaza na mezarju u Mošćanici, tik uz kuću Begovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno