Ostali sportovi

Šahovski klub “Napredak” Zenica se plasirao u Premijer ligu BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŠK “Napredak” Zenica je u hotelu “Zenit” u Neumu u razdoblju od 20. do 24. augusta 2022. godine sudjelovao u I. ligi ŠS HB za seniore, koja se igrala po Bergerovom sustavu od 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog. Za klub su nastupali sljedeći igrači: IM Nikola Radovanović, FM Adnan Kobaš, FM Harun Pašalić, MK Bojan Radić, MK Darko Popović, Mladen Šain, Vinko Mijatović, Dino Dauldži, Edmir Musić i Petra Popović.

Nakon odigranih sedam kola ekipa Šahovskog kluba “Napredak” Zenica je ostvarila vrhunski rezultat imajući 100% učinak, tj. sedam pobjeda, te na taj način osvojila prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH u šahu za seniore 2023. godine. Rezultat je plod predanog i odgovornog rada Uprave kluba duži niz godina, ali i pokazatelj na koji način se afirmira i prezentira kako Grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton, tako i naša država BiH. Šahovski klub “Napredak” Zenica će tako naredne godine u Premijer ligi BiH u šahu predstavljati seniori kluba, ali i ženska ekipa koja bilježi vrhunske rezultate unazad pet godina u istoj, što niti jednom klubu u našem Gradu Zenici, ali i šire nije uspjelo.

Također, bitno je spomenuti da naše igračice brane prvo mjesto osvojeno prošle godine na Premijer ligi BiH za žene, a koja se ove godine odigrava u Neumu od 10. do 18. septembra 2022. godine. Našim natjecateljkama želimo da osvoje ponovno prvo mjesto u Premijer ligi BiH i uz rezultat seniorske ekipe pokažu da je Šahovski klub “Napredak” Zenica jedan od najaktivniji i najuspješniji bosansko-hercegovačkih šahovskih klubova.

UPRAVA ŠK “NAPREDAK” ZENICA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno