Ostali sportovi

Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao pojedinačno prvenstvo Tehničke škole „Kemal Kapetanović“ i Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u Kaknju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub “Čelik” Zenica održao je 12.12.2023. godine pojedinačno prvenstvo Tehničke škole „Kemal Kapetanović“ i Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u Kaknju u projektu „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu.

Na pojedinačnom prvenstvu Tehničke škole „Kemal Kapetanović“ učestvovalo je 18 igrača. Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od 5 kola. Nakon 5 odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Tarik Čajo sa 4,5 osvojena poena. Isto toliko je imao i drugoplasirani Asim Omerhodžić, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Treće mjesto zauzeo je Ahmed Kadrić sa 3,5 osvojena poena.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr863954.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Na pojedinačnom prvenstvu Gimnazije „Muhsin Rizvić“ učestvovalo je 2 igrača. Prvenstvo se igralo po berger sistemu (svako sa svakim) od 4 kola. Nakon 4 odigrana kola, prvo mjesto zauzeo je Vedad Sikira sa 3,5 osvojena poena, a drugo mjesto zauzeo je Ajdin Subašić sa 0,50 osvojenih poena.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr863953.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Šahovski klub „Čelik“ Zenica posebno želi da se zahvali Samiru Hajdareviću – prijatelju ŠK „Čelik“ Zenica i Harisu Ljuboviću – direktor Tehničke škole „Kemal Kapetanović“ u pomaganju realizacije ovoga projekta na nivou Općine Kakanj.

Prvenstvo su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja i Belmir Miskić.

Foto: Vedad Šestić

Tekst: Dino Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno