Ostali sportovi

Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao dva pojedinačna prvenstva u šahu u KŠC „Sveti Pavao“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 30.10.2023. godine, Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa projektom „Škola šaha – šah u škole“. Ovaj put, održana su dva pojedinačna prvenstva i to pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“ i pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“, Opća gimnazija.

Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola Grada Zenica koje je planirano da se održi u mjesecu decembru 2023. godine.

Oba prvenstva su se igrala po švicarskom sistemu od pet kola.

Na pojedinačnom prvenstvu KŠC „Sveti Pavao“ učestvovalo je 18 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je sa svih pet poena Tejmur Biogradlija. Drugo mjesto pripalo je Rayanu Kapetanović sa četiri poena, a treće mjesto zauzeo je Vlado Karač sa 3,5 osvojena poena. Najbolje plasirana ženska igračica bila je Ilma Gunjević sa također 3,5 osvojena poena, ali sa nešto lošijim dodatnim kriterijem u odnosu na Vladu. Ovi igrači čine osnovni sastav. Uz njih, rezerve su: Arman Bajramović i Sofija Jovičić.

Direktorica prvenstva bila je Žana Relota-Rupar.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr841579.aspx?lan=15&art=1&rd=5&turdet=YES .

Na pojedinačnom prvenstvu KŠC „Sveti Pavao“, Opća gimnazija učestvovalo je osam igrača. Prvo mjesto zauzeo je Edvin Bešlić sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Gabrijelu Šoko sa četiri osvojena poena, treće mjesto zauzeo je Toni Žepačkić sa tri osvojena poena. Najbolje plasirana ženska igračica bila je Gabriela Kustura. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu srednjih škola. Rezerva je Alen Hajrić. Direktorica prvenstva bila je Marijana Baković-Mlačo.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr841253.aspx?lan=15&art=1&rd=5&turdet=YES .

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sudijski tandem bili su: Vedad Šestić, dipl.ing.arh, NA Dino Marković, IM Goran Trkulja, Adna Kos i Elma Kos.

Nakon 12 odigranih prvenstava, ukupno je učestvovalo 222 igrača.

Sada slijedi kratka pauza u prvenstvu škola, pošto od sutra kreće Premijer liga Bosne i Hercegovine u šahu, koja se održava u Sarajevu, Hotel „Hollywood“. Premijer liga Bosne i Hercegovine trajat će od 31.10. do 08.11.2023. godine.

Naredno planirano prvenstvo je pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Montessori“, koje će se održati 13.11.2023. godine.

E.Imamović

Foto D.Marković/A.Kos



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno