Ostali sportovi

Šah: u Zenici 9. ekipno kadetsko prvenstvo reprezentacija kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šah: u Zenici 9. ekipno kadetsko prvenstvo reprezentacija kantona  ŠSFBIH – U Zenici će se narednog vikenda održati Deveto ekipno kadetsko prvenstvo reprezentacija kantona ŠSFBiH u šahu za 2016.godinu.

Organizator je Šahovski savez Federacije BiH, a prvenstvo će se odigrati u J.U. „Penzionerski dom sa stacionarom “ u Zenici, u periodu od 23.09.-25.09.2016.godine.

Pokrovitelj prvenstva je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, a suorganizator Komisija za kadetski i juniorski šah ŠSFBiH. Pravo učešća imaju kadetske reprezentacije kantona.

Reprezentacija broji tri kadeta i jedna kadetkinja godišta 1998. i mlađi.

Za reprezentaciju Zeničko-dobojskog kantona predviđeno je da igraju Nedim Šestić, Slaven Ramljak, Evel Karalić i Dajana Ramljak.

Igraće se Bergerov sistem, sa tempom igre od 60 minuta po igraču za cijelu partiju. Ostale pojedinosti biće utvrđene Pravilnikom. Prvenstvo će suditi Ćerim Fahrudin, IA.

Nagrade za učesnike su sljedeće: prvo mjesto pehar, zlatne medalje i diploma za plasman, drugo mjesto, srebrene medalje i diploma za plasman, treće mjesto, bronzane medalje i diploma za plasman.Ostala mjesta diplome za nastup.

Dolazak ekipa je predviđen 23.09.2016.godine do 14,00 sati.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno