Biznis

Alternativa Turskom toku preko BiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Specijalni izaslanik američkog State departmenta za energetska pitanja Amos Hochstein, sastaće se sutra sa grčkim ministrom spoljnih poslova i ministrom za održivi razvoj, životnu sredinu i energetiku kako bi razgovarali o alternativi “Turskom toku”, saopštila je Pres-služba grčkih ministarstava za rusku agenciju RIA novosti.

“Na ovom sastanku, koji će se održati na Hohstajnovu inicijativu, raspravljaće se o energetskim temama koje su u obostranom interesu”, navodi se u saoopštenju Pres-službe grčkih ministarstava.

Američki ministar energetike Ernest Moniz prethodno je izjavio da SAD planiraju da predstave Grčkoj alternativni gasovod koji bi išao od Azerbejdžana, dok bi prema tvrdnjama grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa, ovaj gasovod mogao ići i preko teritorije Bosne i Hercegovine i Albanije.

Kako podsjeća RIA novosti, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija voljna da finansira gradnju gasovoda “Turski tok” preko teritorije Grčke. Putin je u aprilu izjavio da bi ulaskom u ovaj projekat, Grčka postala jedan od ključnih centara za distribuciju gasa u Evropi, kao i da bi zaradila na stotine miliona evra godišnje od provizija za tranzit gasa.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno