Rukomet

Sa zimskih priprema RK Čelik u Zlaći: Sve je fenomenalno! 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa zimskih priprema RK Čelik u Zlaći: Sve je fenomenalno! Rukometaši Čelika su već četiri dana na zimskim pripremama na izletištu Zlaća i atmosfera je više nego odlična! Ekipa je puna optimizma u budućnost Kluba! Već četiri dana su rukometaši RK Čelika na pripremama na izletištu ”Zlaća”, 12 kilometara udaljenom od Banovića. Ekipa radi pakleno, tri puta dnevno ali je atmosfera u timu odlična.

”Prezadovoljan sam uslovima na ovim zimskim pripremama. Svi moji igrači su oduševljeni, pa tako i ja. Treniramo tri puta dnevno: ujutro radimo aerobiku, zatim izdržljivot na duže staze, a poslije podne kraće dionice. Navečer radimo vježbe snage. Igrači odlično podnose sve zahtjeve koje pred njih postavljam i siguran sam da ćemo se odlično pripremiti za dalja takmičenja. Zahvaljujujem se predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću koji nam je omogućio ove pripreme u ovom prekrasnom ambijentu.

Po povratku u Zenicu nastavićemo sa radom u dvorani dva puta dnevno, a odigraćemo što više prijateljskih utakmica. Liga počinje početkom marta i dotle ćemo biti potpuno spremni.  Sada mogu definitivno izjaviti:  RK Čelik je prebrodio krizu! Mi idemo dalje!”, poručuje trener prof. Seldin Rizvanović.

Posjeta iz Zenice

Ekipu Čelika je na pripremama danas posjetio i Pane Škrbić, predsjednik Kluba, skupa sa saradnicima i uvjerio se u zaista fenomenalne uslove i dobar rad mladih igrača RK Čelik.

”Drago mi je da sam danas ovdje i da sam se uvjerio da se zaista radi odlično, da su igrači zdravi, veseli, ozbiljni i raspoloženi, da rade naporno, punom parom! Bio sam na više priprema ekipa profesionalnog ranga i tvrdim da je rad ove ekipe mladih Čelikovih momaka sastavljena od studenata i srednjoškolaca pod trenerskom palicom profesora Seldina Rizvanovića na nivou pravih profesionalaca. Takođe, želim da podsjetim sportsku javnost da je RK Čelik, sve do nedavne krize, u 6 godina čak 4 puta osvajao titulu prvaka Premijer lige BiH u polusezoni, 3 puta je na kraju prvenstva Čelik bio pobjednik, a četiri puta smo nastupali u Ligi 4 za doigravanje. Osvojili smo srebrnu medalju u finalu Kupa BiH 2016. i kvalifikovali se u osminu finala Čelendžer kupa! Ostalo mi je, kao jedina želja i žal što nikada nismo postali apsolutni prvaci države, nakon ”Lige 4” za doigravanje! Ali tvrdim i vjerujem da će ova mlada Čelikova ekipa, nakon plasmana u Premijer ligu BiH, što svakako očekujem, ostvariti i taj cilj: biti prvak BiH!”, rekao je na sastanku sa igračima u Zlaći i za BiH medije predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Izjave igrača 

U toku boravka rukovodstva Čelika na pripremama u Zlaći nekoliko igrača je, svi puni riječi hvale za pripreme, također  dalo izjave za naš portal.

Adnan Begagić, kapiten tima:

”Prije svega veliko hvala predsjedniku Panetu Škrbiću što nam je obezbijedio ove pripreme! Uslovi su odlični, radimo maksimalno tri puta dnevno i odlično podnosimo naporne pripreme. Siguran sam da ćemo biti potpuno spremni za početak prvenstva!”, kaže kapiten Aldin Begagić.

Faris Mrako, lijevi bek:

”Pripreme teku u najboljem mogućem redu. Vrlo je bitno da je zdravstveni bilten igrača odličan, da nema povrijeđenih igrača, a atmosfera u ekipi i drugarstvo su sjajni. Na trenizima se svi se maksimalno trudimo i zalažemo. Ubijeđen sam da će ovaj i naredni rad ekipe dati pozitivne rezutate i ostvarenje ciljeva u prvenstvu.’’  rekao je Faris Mrako.

Ovakav rad je način da kako smo i zacrtali. Ekspresno idemo pravo ka Premijer ligi!  Volio bih da na proljeće imamo podršku što više navijača u Gradskoj areni”, rekao je Faris Mrako.

Danije Jurić, zamjenik kapitena:

”Hvala predsjedniku Panetu Škrbiću što nam je ovo obezbijedio ove pripreme, ali i za izbor destinacije, jer su uslovi fenomenalni. Odlično dozirani treninzi od strane trenera Seldina Rizvanovića, tri puta dnevno – dva puta na otvorenom, a jednom u zatvorenom  prostoru u sastavu hotela!”, riječi su Danijela Jurića.

Muhamed Ajanović, srednji bek:

”Iako sam u rukometu jako dugo, ovo su moje prve zimske pripreme za novo prvenstvo po sistemu karantina. Ovdje je sve prelijepo: druženje, maksimalan rad, prijateljstvo… Sa ovakvim radoim Čelik će ponovo biti u vrhu BiH rukometa”, ističe Muhamed Ajanović.

Nakon priprema naredne sedmice, RK Čelik nastavlja pripreme u Gradskoj areni i u teretani u Zenici, te će igrati više prijateljskih utakmica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno