Rukomet

Press u RK Čelik – Prozivka pred odlazak na zimske pripreme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici, održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je prozivka igrača pred odlazak na zimske-visinske pripreme, te aktuelnosti u RK Čelik.
Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba i Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik.

Nakon kratke pauze po zavšetku prvenstvene polusezone, rukometaši Čelika u srijedu 17. januara 2018.godine startuju sa visinskim pripremama, sticanju fizičke snage i spremnosti za novo prvenstvo.
Nakon današnje prozivke, rukometaši Čelika počeli su pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Ovaj dio priprema obavit će se na izetištu Zlaća (tuzlanski kanton), 12 kilometara udaljenom od Banovića.
-Ovo je ujedno prvi put nakon 2009. godine da Klub organizuje pripreme izvan Zenice, kazao je trener Rizvanović na današnjem pressu i pohvalio predsjednika Paneta Škrbića šta sve dobro čini za RK Čelik.

U nastavku sezone treneru Seldinu Rizvanoviću na raspolaganju će biti 25 registrovanih igrača, a na ove zimske pripreme ide 15 igrača i to: Edvin Begović, Faris Mrako, Muhamed Ajanović, Adi Pašalić, Muamer Kaljić, Jasmin Omerović, Edhem Grabus, Mustafa Babić, Adnan Sumbuljević, Kenan Biogradlija, Omer Suljić, Ekrem Kobilica, Harun Šarić, Adnan Begagić i Danijel Jurić.
Treneru Seldinu Rizvanoviću u radu će pomagati Aldin Begagić, koji je i na spisku igrača, kapiten će biti Adnan Begagić, a zamjenik kapitena Danijel Jurić.
Od kraja polusezone Klub je napustio mladi bh. reprezentativni golman Harun Hodžić, koji će karijeru nastaviti u RK Travnik, kojeg vodi trener Zeničanin, Vlado Zeljko. Njega će na golu zamjeniti Ajdin Tufekčić, koji se vraća u matični klub iz sarajevske Bosne.
Zbog obaveza na poslu, odlaska na pripreme su oslobođeni Aldin Begagić i Ajdin Tufekčić, a zbog obaveza na fakultetu izostaće Mirza Mulić, Almir Rekanović, Ahmed Oruč i Edin Bešić.
U drugom dijelu priprema, ekipi će se priključiti grupa mlađih rukometaša Mateo Brekl, Miđan Šećibović, Muhamed Spahić i Mirsad Čelenka.

Predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić, još jednom je ponovio glavne ciljeve rukometnog kluba Čelik u narednom periodu, a to su pobijediti sve protivnike u drugom dijelu prvenstva, formirati ekipu za veće domete i tako stvarati uslove za povratak u Premijer ligu.
Pohvalio je i podršku gradske uprave RK Čelik na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem i čeka se konkretizacija dogovorenog.
Ponovo je aktivirana i web stranica Kluba, na kojoj će svi ljubitelji rukometa biti u prilici da saznaju aktuelne informacije iz RK Čelik.
Škrbić ističe da su u prodaji i pretplatničke godišnje karte koje koštaju 30 KM, a za penzionere 20 KM. Za 100 prvih članova obezbjeđeni su i pokloni u vidu kalendara.

Drugi dio takmičenja u Federalnoj ligi starta 03./04.marta, a Čelik je u prvom kolu slobodan.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno