Biznis

Sa tržišta BiH povučena tri proizvoda: Predstavljaju ozbiljan rizik za djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa tržišta BiH ovog mjeseca povučena su tri proizvoda namijenjena djeci za koje je utvrđeno da nisu sigurni za upotrebu, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem u BiH.

Zbog prisustva ftalata sa tržišta je povučena lutka “Atinil – fešn šou”, izrađena u Kini, koju je uvezao FIS Vitez.

Povučene su i dječija stolica za hranjenje, te dječija hodalica, takođe proizvedene u Kini, a koje je uvezao “Keprom” iz Istočnog Sarajeva.

Za stolicu za hranjenje utvrđeno je da nije stabilna i može se prevrnuti tokom upotrebe, dok je kod hodalicu utvrđeno da predstavlja ozbiljan rizik od povrede za djecu, jer je sjedište hodalice pretrpjelo trajne deformacije i narušena je funkcija mehanizma za regulaciju visine.

U sva tri slučaja uvoznici su preduzeli mjere povlačenja sa tržišta, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili ove proizvode da ih odmah prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku uz predočenje računa kako bi im bio vraćen novac.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno