Rekreacija

Sa trećeg veteranskog ragbi turnira u Beogradu: KAD MAMUTI ZOVU, IDE SE I POVRIJEĐEN

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle subote, u Beogradu održan je treći po redu međunarodni ragbi turnir, na kojem su se okupili veterani ovog sporta iz Srbije, BiH i Hrvatske.

Organizator turnira bio je beogradski klub “Mamuti 35+” na čelu sa predsjednikom Željkom Drobnjakom, a na čiji se poziv odazvalo devet ekipa pa su osim domaćina, na stadionu FK “Rušanj” sa početkom u 13,00 sati svoje simbole ponosno istaknuli ragbisti veterani iz sljedećih klubova bivših jugoslavenskih republika: “Borac” Starčevo, “Niš” iz Niša, “Dinamo” Pančevo, “Sisak” iz Siska, “Dorćol” Beograd”, “Vršac” iz Vršca, “Krčmari” Zenica, “Vitez” iz Viteza te “Zmajevi” Zemun.

Iako nedavno povrijeđen, kao predstavnik ragbi kluba iz Zenice, turniru se odazvao nekadašnji aktivni ragbista Andrija Petrović, srčano braneći na terenu boje VRK “Krčmari” Zenica, čiji je osnivač.

“Prava prijateljstva, poput ovih između naših drugova veterana, opstaju već nekoliko decenija upravo zbog toga što smo uvijek umjesto izgovora tražili razlog više zašto se moramo sastati. Tako da me teško kakva povreda mogla spriječiti da i ovaj put ne posjetim našu braću, stare ragbiste i svojim učešćem doprinesem njihovom turniru,” kazao nam je Petrović koji zajedno sa bratom blizancem Ivanom u svojoj Zenici svake godine priređuje turnir za ragbiste veterane međunarodnog karaktera, u čast od raka rano preminulog sugrađanina Amira Halilovića i koji već najavljuju u aprilu naredne 2024. godine

Nakon odmjeravanja snaga na terenu, po dobrom starom običaju uslijedilo je “treće poluvrijeme”, kako to ovi veterani od milja zovu svoja tradicionalna druženja poslije utakmica, uz muziku, pjesmu te razmjenu dresova i drugih poklona.

Svjedočeći atmosferi na “trećem poluvremenu”, nema nikakve sumnje da su beogradski Mamuti osvjetlali obraz vrhunskog domaćina ovog okupljanja.

“Zahvaljujem se svim predstavnicima klubova, koji su učešćem na turniru uveličali njegov značaj. Neizmjerno smo srećni što svi veterani iz Beograda odlaze ispunjeni pozitivnom energijom, upisujući još jednu lijepu uspomenu na naše susrete u svoja sjećanja,” zaključio je predsjednik Mamuta Željko Drobnjak i pozvao ragbiste iz cijelog regiona na zajedničku proslavu prve “ragbi nove godine”, koju isti organizator priređuje 03.01.2024. godine u Rušnju (Beograd).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno