Rekreacija

FOTO: Održano ekipno takmičenje studenata UNZE u kuglanju, pogledajte plasman

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru obilježavanje godišnjice Univerziteta  u Zenici, danas je u Kuglani Zenica održano ekipno takmičenje studenata Univerziteta u Zenici u kuglanju.

U ime Univerziteta u Zenici studentima se obratio prorektor prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić, a bacanjem prve kugle takmičenje je otvorila dekanesa Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Alica Arnaut. Takmičenju su prisustvovali još i prorektorica prof.dr.sc. Maša Alijević, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK gosp. Marinko Tokić i gosp. Nebojša Vasić, kao i predsjednik Unije studenata Faris Preljević.

Takmičenje je organizirano uz podršku i saradnju menadžmenta Univerziteta u Zenici, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Studentskog sportskog saveza i Unije studenata Univerziteta u Zenici, te uz ogromno zalaganje prof.dr.sc. Alekse Stankovića.

Najboljim ekipama dodijeljeni su i pehari:

  • U konkurenciji studentica prvo mjesto osvojila je ekipa Filozofskog fakulteta (731 oboreni čunj), drugo mjesto osvojila je ekipa Politehničkog fakulteta (598 oborenih čunjeva) dok je treće mjesto osvojila druga ekipa  Politehničkog fakulteta (500 oborenih čunjeva).
  • U konkurenciji studenata prvo mjesto je osvojio Politehnički fakultet (1052 oborena čunja), a drugo mjesto je osvojila ekipa Filozofskog fakulteta (815 oborenih čunjeva).

Sportska takmičenja studenata se nastavljaju u četvrtak 19. oktobra kada će biti održano takmičenje u malom nogometu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno