Zenica

S novcem koji duguje Gradska uprava, Čelik bi bio na korak do deblokade računa!

Podijeli ovu vijest:

Kao i svakog 10. dana u mjesecu, Gradu Zenica dospijeva nova rata na plaćanje na ime sporazumnih obaveza u smislu preusmjeravanja naplaćenih sredstava od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje.

Podsjećamo, Gradska uprava Grada Zenica je našem klubu dužna svaki mjesec preusmjeriti 18.509,80 KM, a obzirom da do danas nije izvršena niti jedna uplata od potpisivanja Sporazuma o međusobnoj saradnji, glavni dug iznosi: 370.196,00 KM, kamata 35.477,96 KM, što je ukupno 405.673,96 KM.

Obzirom da je klub pri samom kraju isplata obaveza prema igračima koji mogu blokirati rad kluba, rukovodstvo je u proteklom periodu otpočelo pregovore s povjeriocima koji su blokirali glavni račun kluba u ukupnom iznosu cca. 1.000.000 KM. Naime, gotovo 300.000 KM od tog iznosa otpada na poreze i doprinose koji se plaćaju putem reprograma s Poreznom upravom FBiH, a gotovo kod svih povjerilaca se osjeti spremnost na oprost jednog dijela potraživanja koje imaju od NK Čelik Zenica.

Klub će u narednom periodu izaći javno s informacijom o tačnom iznosu potrebnom za deblokadu računa, ali je definitivno da će taj iznos biti znatno manji od cca. 700.000 KM koliko iznosi razlika između ukupnog duga prema licima koji su blokirali račun i iznosa koji se odnosi na obaveze za poreze i doprinose koji se otplaćuju kroz reprogram.

S uplatom Gradske uprave svih dospjelih obaveza (405.673,96 KM), definitivno je da bi klub skinuo veliku većinu blokada sa glavnog računa i bio na pragu historijskog dana i potpuno legalnog poslovanja prvi put nakon 2005. godine!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno