Naše

Ruvićeva fotografija u izboru Rojtersa: Jedna država, jedna fotografija, jedna godina

BOSNIA AND HERZEGOVINA: A man jumps from the Old Bridge during the 452nd traditional diving competition in Mostar, Bosnia and Herzegovina, July 29, 2018. REUTERS/Dado Ruvic
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Dado Ruvić nastavio je oduševljavati domaću i svjetsku javnost briljantnim fotografijama koje objavljuje radeći za najveći svjetski novinski servis – Rojters (Reuters). Nakon niza fotografija u najužim izborima “Fotografija godine” u svijetu, Ruvićeva fotografija se našla, kao predstavnik BiH, i u godišnjem izboru ove agencije – One country, one picture, one year (Jedna država, jedna fotografija, jedna godina).

Kako sam naziv govori, Rojtersovi urednici su svaku od 147 država svijeta, iz kojih su njihovi fotoreporteri donijeli tokom 2018. godine fotografije, izabrali po jednu fotografiju koja obilježava tu godinu i tu državu. Iz BiH je izbor pao na Stari most,  i to skok jednog od takmičara na tradicionalnim, ove godine 425. Skokovima sa Starog mosta u Mostaru. Fotografija nastalu 29. jula ove godine jedna je od niza onih koje je Ruvić napravio u BiH i regionu, radeći za svjetskog agencijskog novinskog lidera. Podsjećamo, Ruvić je dugogodišnji saradnik portala Zenicablog, a njegove fotografije objavljuju mediji širom BiH, Balkana, a putem rojtersa i širom svijeta.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno