Zabava

Ruvex: ponovno saradnja sa Sandersom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ruvex: ponovno saradnja sa Sandersom -Američki vokal i bass svirač Fernando Sanders (Saunders) objavio je da će ponovno sarađivati sa producentom i aranžerom iz BiH, Zeničaninom Alenom Ruvićem, poznatim i kao DJ Ruvex.

– Imao sam zadovoljstvo da Alen Ruvić Ruvex radi moje dvije pjesme sa albuma “Plant And Seed” prije nekoliko godina. Dodao je svoj dinamični zvuk tradicionalnih balkanskih instrumenata u pjesmama “The Soul” i “Hello”, koje jako dobro kotiraju i na Amazonu i na Itunesu. Alenovi aranžmani i sviranje su bili perfektni, upravo ono što sam tražio. Za moj nadolazeći album u 2016. imat ću ponovo saradnju sa Alenom na dvije ili čak i tri pjesme, rekao je Sanders u ekskluzivnoj izjavi za “Avaz”.

Fernando01Prema planovima ovog američkog muzičara za sda je izvjesno da će jedna od numera biti “dance remix” sa balkanskim zvukom, druga će biti numera za koju će Ruvex napisati pjesmu i aranžman sa balkanskim zvukom, a Sanders će napisati tekst i snimiti glavni vokal.

– Radujem se saradnji sa Ruvexom za svoj nadolazeći album. Ovo će biti veliki album! Želim vašim čitaocima sve najbolje u 2016. i slušamo se sigurno ove godine, poručio nam je ovaj muzičar iz Detroita.

Njegova muzika, kako kaže, govori o životu, usponima i padovima, nadi i neminovnosti da svemu mora doći kraj, ali da “ako posiješ novo sjeme, možeš stvoriti novi početak”. Upravo taj životni i profesionalni slogan Sandersa je “natjerao” da “sjeme” potraži u etno prostorima drugih područja.

– Smatrao sam da bi bilo lijepo da dodam druge “boje” muzike, folklor i tradicionalnu muziku jednog toliko zanimljivog područja kao što je Balkan.

Tokom svoje karijere, Sanders je svirao sa velikanima muzičke scene kao što su Džoan Baez (Joa), Stiv Vinvud (Steve Winwood), Erik Klepton (Eric Clapton), Džimi Pejdž (Jimmy Page), Džo Koker (Joe Cocker), Sleš (Slash), Tori Amos, Lučano Pavaroti (Luciano Pavarotti)….

alenr2– Prethodne dvije numere, izdane su za EMI i SONY bez produkcijskih korekcija što je meni najveće priznanje. Fernando nije čovjek od materijalnog, komercijalnog, nego zaista umjetnik, čovjek koji cijeli život živi muziku, koji cijeni “začin” koji ja mogu da dodam sa naših prostora, rekao nam je Ruvić nakon potvrde da će sarađivati i na novom albumu sa ovim američkim umjetnikom.

 

Ruvić je do sada producirao ili sarađivao sa više ex.yu muzičara i pjevača, u pop, ali i folk muzici, poput Goce Tržan, Jelene Rozge, Jelene Pavlić, Seke Aleksić, Sajida Jusića, ali i radio niz međunarodnih projekata od DJ obrada, produciranje, do aranžmana za muzičare u više evropskih država.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno