Rukomet

Rukometni turnir “Zaim Kobilica”: Dosad najjači turnir u Zenici!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometni turnir ZAIM KOBILICA Dosad najjači turnir u Zenici!

• Učešće potvrdila i ekipa RK Vogošća

Učešće na 10. po redu tadcionalnom međunarodnom rukome-tnom turniru ZAIM KOBILICA u Zenici potvrdila je i ekipa RK Vogošća, drugoplasirana ekipa BiH prvenstva i aktuelni osvajač Kupa BiH – ekipa RK Vogošća.

– ,,Dolazimo na turnir u Zenicu! Znamo da je to dobar turnir i rado ćemo učestvovati’’ – obavijestio je Organizatora turnira predsjednik RK Vogošća Fetah Kadrić.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira i predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, kaže:

– ,,Radujem se da je učešće na turniru potvrdila odlična ekipa RKK Vogošća, inače raniji pobjednik ovg turnira. Ovo je do sada najjači turnir u istoriji ovog turnira i nakon dobojskog turnira najjači seniorski turnir u državi. Imamo četiri premijeligaša BiH kao učesnike: drugoplasiranu ekipu prvenstva i osvajača Kupa Bih – RK Vogošće, zatim osmoplasirana ekipa prethodnog prvestva Premijer lige BiH – RK Konjuh iz Živinica, koju trenira naš bivši igrač i kapiten Davor Kadić, te komšijska ekipa RK Krivaje iz Zavidovića, što je devetoplasirana ekipa prethodnog prvenstva BiH. Na kraju učesnik je domaćin, novi Premijerligaš Čelik. Posebna poslastica je dolazak u Zenicu ekipe dvostrukog prvaka države Sloveije, u prvenstvu i Kupu, koji su ranije bili evropski šampion’’. – ističe Škrbić.

Turnir se održava 12. i 13. avgusta u Gradskoj areni Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno