Rukomet

Rukometna utakmica između BiH i Austrije odgođena zbog korone!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna utakmica između BiH i Austrije odgođena zbog korone! – Utakmica rukometnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. između Bosne i Hercegovine i Austrije je odgođena, potvrđeno je za Klix.ba.

Evropska rukometna federacija (EHF) je, nakon što je dozvolila da se odigra susret Njemačka – BiH (25:21) iako je naša selekcija imala samo 11 igrača, konačno donijela razumnu odluku za susret BiH – Austrija.

Naime, jedan od 11 naših igrača koji su igrali u Njemačkoj je testiran pozitivno na koronavirus, te zbog toga i ostalih deset igrača mora ići u samoizolaciju.

Praktično, selektor Bilal Šuman na raspolaganju ima samo šestoricu rukometaša.

To su Admir Ahmetašević, Dino Hamidović, Elmir Građan i Edin Klis koji su ostali u Sarajevu pred put u Njemačku a koji su sada testirani negativno, Marko Tarabochija koji je danas stigao iz Sjeverne Makedonije, te Milan Vukšić koji se priključio ekipi iz Izviđača.

Zbog nedovoljnog broja zdravih rukometaša je EHF odlučio da se susret protiv Austrije ne igra sutra.

Susret se trebao igrati u nedjelju u Bugojnu s početkom u 20 sati, a novi termin utakmice drugog kola kvalifikacione grupe 2 bit će poznat naknadno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno