Rukomet

Rukometaši Čelika u subotu domaćini Derventi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika u subotu domaćini Derventi – Uokviru 19.kola rukometne Premijer lige BiH rukometaši Čelika dočekuju Derventu. Utakmica je na rasporedu u subotu 11.marta u 18 sati u Areni Zenica.
Nakon 18. kola u Premijer ligi nalaze se na 11 mjestu sa 15 osvojenih bodova. Zeničani su u veoma teškoj situaciji, te će biti veliko čudo ako izbore opstanak ove sezone, jer je do kraja prvenstva preostalo još osam kola.
Ligu napuštaju još četiri kluba, jer je ekipa Hercegovine odustala od takmičenja na početku drugog dijela prvenstva.
Zeničani nemaju drugog izbora osim pobjede, ako žele uhvatiti priključak za ekipama koje se nalaze u sigurnoj zoni. Trener Čelika Seldin Rizvanović najavljuje borbu do zadnjeg kola i nikome neće, bez velike borbe, prepustiti bodove.
Favorizovana ekipa Dervente dijeli treće mjesto na tabeli sa Zrinjskim i Čelik će teško doći do pobjede bez velike borbenosti, sportske sreće i podrške sa tribina Arene.
Rukometaši Čelika su doživjeli četiri uzastopna poraza, a posljednju pobjedu su ostvarili protiv Krajine u Zenici u okviru 14.kola Premijer lige.

U vođstvu na tabeli i dalje je Vogošća sa 46 bodova, drugi je banjalučki Borac sa 39 bodova, treći i četvrti Zrinjski i Derventa sa 31 bod. Na začelju je Krajina sa 9, Prijedor sa 13 i Čelik sa 15 bodova.

Parovi 19.kola – 10/11.03.2017.:
1. RK Čelik – RK Derventa
2. RK Zrinjski – RK Krivaja
3. RK Maglaj – RK Goražde
4. RK Borac m:tel – RK Bosna Sa (petak, 10.3.)
5. RK Vogošca POLJINE HILLS – RK Sloga
6. RK Krajina – RK Prijedor
(Slobodna je ekipa RK Konjuh)
Napomena: Iz lige je istupila ekipa Hercegovine, pa liga u nastavku broji 13 klubova i u svakom kolu jedna ekipa će biti slobodna.

E.Imamović – Foto RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno