Rukomet

Rukometaši „Čelik Junior“ sutra putuje na najjači Međunarodni turnir u Luksemburg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši „Čelik Junior“ sutra putuje na najjači Međunarodni turnir u Luksemburg – I ove godine, tradicionalno, škola rukometa ”Čelik Junior” Zenica učestvuje na najjačem međunarodnom takmičenju za mlade, a koje se održava u Luksemburgu („Youth Cup“).

-Pored devet ekipa iz devet različitih zemalja, škola rukometa ”Čelik Junior” učestvovat će na Youth Cupu kao predstavnik Bosne i Hercegovine i grada Zenica (jedini predstavnik regiona). Ovo nije prvi put da naša ekipa učestvuje na ovom takmičenju, a do sada smo uspješno parirali prvacima Austrije, Njemačke, Francuske, Estonije, Danske, Luksemburga, Belgije, Rumunije i Švicarske.
Ono što još postaje tradicija je prvi protivnik na takmičenju. Naime, već treću godinu u nizu, naša škola rukometa u prvoj utakmici snage će odmjeriti sa prvakom Austrije, HC ”FIVERS” Wien. Obzirom da smo do sada bili vrlo uspješni, ne sumnjamo da ćemo ove godine pružiti još bolju partiju -, kažu u ŠR Čelik Junior.

Pored Austrijanaca, u vrlo jakoj grupi sa ŠR Čelik Junior su i prvak Belgije HC LOKEREN, prvak Finske GRANULLA IFK i iz Luksemburga HB DIDELENG.
U rasporedu, koji je vrlo gust, prvog dana očekuju ih četiri utakmice i to:

10:00h ŠR ČELIK JUNIOR – HC FIVERS
11:30h HC LOKEREN – ŠR ČELIK JUNIOR
14:15h ŠR ČELIK JUNIOR – GRANULLA IFK
15:45h ŠR ČELIK JUNIOR – HB DIDELENG

-Ono što zasigurno možemo kazati jeste da će na glavnom terenu Rene Hartmann sportskog centra biti vrlo zanimljivo, te vjerujemo da ćemo prvog aprila (BEZ ŠALE) igrati utakmice za visoki plasman.
Naša ekipa put Luksemburga kreće 29.03., a povratak u Zenicu je 03. aprila 2018.godine, a odigrat će pet vrhunskih utakmica u selekciji 2001. godište i mlađi -, rezimiraju u ŠR Čelik.

Sportska redakcija Zenicabloga želi sretan put u Luksemburg mladim rukometašima ŠR Čelik Junior i dobre sportske rezultate.

E.Imamović
Foto E.Imamović/ŠR Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno