Nogomet

Rudar pobjedio 7:2 Stupčanicu u Olovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ODIGRANO 24.KOLO DRUGE LIGE FBIH, GRUPA CENTAR. VODEĆI DVOJAC ZABILJEŽIO POBJEDE. Proteklog vikenda odigrane su utakmice 24.kola (deveto kolo proljetnog dijela sezone) u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“ u kojoj nastupa i Rudar iz Zenice.  U ovom kolu zabilježeno je pet domaćih pobjeda, jedna gostujuća i jedan remi.

Fudbaleri TOŠK-a iz Tešnja i Bosne iz Visokog nastavljaju borbu za plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. TOŠK je na svom terenu sa sigurnih 2:0 savladao Rudar iz Breze. Strijelci Samir Skomorac u 25.i Mrguda u 70.minuti utakmice. Bosna je u Visokom s minimalnih 1:0 savladala Mladost iz Župče. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Adin Čiva u 28. minuti susreta. Zenički Rudar je „napunio je do vrha” mrežu Stupačnice (2:7) u Olovu, a i jesenas u Zenici bilo je 10:1 za Rudar u meču istih protivnika.
Krivaja je u Zavidovićima s 5:0 pregazila Natron iz Maglaja, dok je Borac Jelah s 3:0 savladao Azot. Radnik i Famos su remizirali (1:1). Usora je u još jednom komšijskom derbiju bila bolja od Pobjede sa 4:2.  U narednom, 25.kolu zenički Rudar, ponovo, ide u goste i to Famosu u Hrasnicu.

Rezultati 24.kola (02./03.maj 2015. u 16,30 sati):

Stupčanica – Rudar (Z) 2:7

TOŠK –Rudar (B) 2:0

Bosna – Mladost 1:0

Borac – Azot 3:0

Radnik – Famos 1:1

Usora – Pobjeda 4:2

Krivaja – Natron 5:0

(Slobodan je Ilijaš)

Nakon 24. kola prvi na tabeli je TOŠK sa 55 bodova, koliko ima i visočka Bosna, treći i četvrti su Borac i Famos sa 38, a peti i šesti su Ilijaš i Azot sa 36 it.d. Zenički Rudar sakupio je 27 bodova. Zadnja dva mjesta na tabeli zauzimaju Rudar iz Breze sa 9 i Stupčanica sa 5 bodova.

Parovi 25.kola (09./10.maj 2015.):

Famos – Rudar (Z)

Pobjeda – TOŠK

Ilijaš – Bosna (V)

Rudar (B) – Krivaja

Natron – Radnik (H)

Borac (J) – Stupčanica

Mladost (Ž) – Usora

(Slobodan je Azot)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno