Nogomet

Radna grupa ZA ČELIK predala materijale Klubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedmočlana Radna grupa Skupštine NK Čelik Zenica za izradu prijedloga programa mjera za oporavak kluba u kojoj su učestvovali predstavnici NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” danas je klubu dostavila i zvanični nacrt novog statuta kluba po socios modelu koji je izradila na osnovu predloženog teksta NGG “Za Čelik”.

U skorom periodu se očekuje sazivanje nove sjednice Skupštine kluba na kojoj će delegati glasati o novom statutu kluba. Radna grupa je u svom Izvještaju preporučila Skupštini usvajanje novog statuta kao pretpostavku oporavka kluba i njegovog spašavanja od nestanka i izvlačenja iz dugogodišnje krize u kojoj se nalazi. Novi statut treba usvojiti trenutna Skupština NK Čelik Zenica natpolovičnom većinom glasova uz kvorum od 3/4 članova Skupštine.

Glavne prednosti novog statuta su uvođenje modernih modela poslovanja jednog sportskog kluba u Bosni i Hercegovini te omogućavanje potrebne transparentnosti za rad kroz članski model gdje će svaki član kluba moći učestvovati u radu Skupštine i tako direktno birati rukovodstvo kluba i razmatrati finansijske i sve druge izvještaje. Također, klub će kroz članarine ali i veći interes sponzora ostvariti veće prihode te tako biti i konkurentniji, pogotovo u svjetlu nadolazećeg skraćenja BH Telecom Premijer lige BiH. Veliku prednost će ostvariti i kroz reorganizaciju svog menadžmenta koji će svakodnevno raditi na oporavku kluba i osnažiti njegove osnove koje mu postavlja novi statut.

Čelik bi usvajanjem ovog statuta postao jedan od prvih klubova u regionu koji je uveo socios model odlučivanja koji je u primjeni širom Evrope i dobija sve veći zamah diljem iste.

Materijali, koji uključuju zvanični nacrt novog statuta kluba i izvještaj Radne grupe, se mogu preuzeti na sljedećim linkovima: 

Obavijest o okončanju rada Radne grupe

Nacrt statuta NK Čelik Zenica

Izvještaj o radu Radne grupe

Pravno mišljenje glede sportsko-pravnog kontinuiteta NK Čelik Zenica

Dopis Supporters Direct Europe Radnoj grupi

S poštovanjem,

Tarik Ajanović

član NGG “Za Čelik”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno