Zenica

Rotarijanci poklonili vozilo Centru za socijalni rad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Francuski Rotarijanci poklonili vozilo Centru za socijalni rad – Za potrebe JU Centar za socijalni rad Zenica Le Rotary-Club d’Arbois-Poligny-Salis iz Francuske donirao je terensko vozilo. Zahvaljujući zalaganju člana tog kluba, Zeničanina Džonija Mandića, koji je sa još četiri člana istog kluba doputovao u Zenicu.

Svečanost dodjele donacije održana je danas ispred prostorija JU Centar za socijalni rad Zenica.

Delegaciju kluba činili su Gug Vasser, članovi Patrick Clavelin i Bernard Hemery, a njihova pratnja su bili Zeničani Džoni Mandić i Jasmin Deljkić, bivši profesionalni ragbijaši, koji su po završetku igračke karijere ostali i živjeti u Francuskoj.

-Kombi vozilo, koje nam je donirao navedeni klub će služiti za potrebe zaposlenika naše ustanove za terenski rad – posjete porodicama sa bračnim i porodičnim problemima, porodicama u riziku od razdvajanja i posjete socijalno ugroženim građanima. Naime, već duži niz godina Centar raspolaže samo sa jednim autom što nije bilo dovoljno da se našim korisnicima pruži adekvatna podrška i pomoć na terenu, misleći pri tom prije svega na one koji žive u udaljenim i za putničko vozilo nepristupačnim područjima, rekla je Nurka Babović, direktorica Centra.

kombi socijala (2)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno