Zenica

Elektro reciklaža za zeleniju budućnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elektro reciklaža za zeleniju budućnost – Udruženje za unapređenje životne sredine „E grupa“ Zenica, uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, te u saradnji sa društvom ZEOS eko-sistem, kao glavnim projektnim partnerom, započinje sa realizacijom projekta  „Elektro reciklaža za zeleniju budućnost“.

Projekat „Elektro reciklaža za zeleniju budućnost“ ima za cilj podizanje svijesti osnovnoškolske i srednjoškolske populacije, kao primarne ciljne grupe, te uopćeno javnosti Grada Zenice, o opasnostima odlaganja i nestručnog rukovanja električnim i elektronskim otpadom, te o mogućnostima reciklaže istog.

Projekat započinje realizacijom interaktivnih ekoloških radionica u osnovnim školama iz ruralnih područja Grada Zenice, te srednjim školama. U sklopu projekta će, takođe, biti postavljene i palete za prikupljanje EE otpada. Škole učesnice projekta će se takmičiti u prikupljanju električnog i elektronskog otpada te imati priliku osvojiti nagrade obezbijeđene od strane ZEOS-a i zeničke firme Almy d.o.o. Zenica.

Više informacija o aktivnostima projekta te savjete o načinu postupanja sa električnim i elektronskim otpadom potražite na zvaničnoj FB stranici projekta “Elektro reciklaža za zeleniju budućnost”.

https://www.facebook.com/Elektro-recikla%C5%BEa-za-zeleniju-budu%C4%87nost-470746173115728/?fref=ts

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno