Biznis

Robot centar uskoro i u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Robot, jedan od većih domaćih tržnih centara, sa dugogodišnjom poslovnom tradicijom, nastavlja sa još intezivnijim razvojom kroz otvaranje novih objekata širom BiH, unapređenjem operativnih procesa i kvaliteta usluge na nivou cijele prodajne mreže. U aprilu, Robot je otvorio novi prodajni centar u Prnjavoru, a do kraja godine nastavlja sa gradnjom sličnih centara i u drugim bh gradovima: Bihaću, Modriči, Doboju, Zenici i Vakufu.

Zbog planiranog proširenja kapaciteta, otvaranja novih prodajnih centara i širenja djelatnosti na području cijele BiH, u 2015. godini planiraju zaposlenje 300 novih kadrova.

– Dugoročna poslovna strategija Robota usmjerena je na rast i stabilnost bosanskohercegovačke privrede. Naša misija je pružiti svakom kupcu najbolji omjer kvalitete i cijene kroz vrhunsku uslugu te pažljivo odabran asortiman kvalitetnih i povoljnih roba sa naglaskom na domaće. Evidentno je da naši kupci od nas imaju velika očekivanja, da za svoj novac traže najbolji kvalitet, a mi stalno nastojimo da njihova očekivanja i ispunimo – istakla je Minela Džuho, PR Robota.

Podsjećamo, u postupku stečaja Tvornice konfekcije ‘Borac’ u Zenici, preostala imovina tvornice prodata je 2012. godine ‘Robotu’ iz Sarajeva, za jedan milion i 51 hiljadu KM. Prodato je zemljište u krugu tvornice, ukupne površine 12.455 kvadratnih metara, te proizvodno-poslovni objekat u sklopu kojeg se nalaze proizvodne hale, krojnice, pogon završne obrade, magacin, kancelarije, restoran, te oprema u kotlovnici. Taj prostor je “očišćen”, te se krenulo u gradnju novog centra, iznova, od temelja.

Podsjećamo, ROBOT je bio jedan od zainteresovanih za gradnju šoping centra na mjestu današnjeg PSC Kamberovića polje, ali je prihvaćena ponuda aktuelnog vlasnika kompleksa. Ova kompanija pokušala je, sa partnerima iz drugog investitora, ući u Zenicu i kupnjom lokacije na Trgu rudara, ali su odustali zbog promjena “pravila igre” od strane Općine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno