Posuđeno

Robijaši ustrajni: Novi sistem – novi statut

Robijaši ustrajni Novi sistem – novi statut
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Robijaši ustrajni: Novi sistem – novi statut – Dok većina premijerligaša već dogovara utakmice koje će imati na pripremama pred početak proljetnog dijela sezone, sa Bilinog polja nam ne stižu optimistične vijesti.

Na posljednjem zasjedanju Skupštine kluba održanom krajem mjeseca oktobra formiran je Odbor za hitnost koji je dobio zadatak da predloži imena za novog predsjednika kluba te da sazove Skupštinu u roku od 20 dana. Taj rok je davno prošao a još uvijek nisu izašli u javnost sa imenima kandidata. Još uvijek nije poznato niti kada će se održati prozivka igrača niti gdje će putovati na prvi dio priprema.

U međuvremenu, klub je napustio još jedan izuzetno perspektivan omladinac. Ivan Dujmović, sedamnaestogodišnjak, otputovao je u češku Jihlavu gdje će se pridružiti svom donedavnom suigraču Amiru Mašiću. Standardni prvotimac Benjamin Čolić je najavio kako će tražiti sporazumni raskid ugovora. Razlog tome je neispunjavanje osnovnog financijskog dijela iz ugovora kao i kašnjenje plaća i premija. Sarajevski Željezničar je kontaktirao potencijalnog U21 reprezentativca BiH, Dženana Burekovića kojeg bi želio na Grbavici. Kako obojica imaju važeće ugovore sa Čelikom do ljeta 2017. godine, vjerovatno će i ostati u Zenici.

Navijači zeničkog Čelika, popularni Robijaši, već duže od godinu i pol bojkotuju domaće utakmice zbog neslaganja sa rukovodstvom kluba. Tom bojkotu su se pridružili i ostali Zeničani tako da na prvenstvenim utakmicama na Bilinom možemo vidjeti samo par stotina gledalaca. Robijaši su predložili zajedno sa NGG „Za Čelik“ novi statut kluba po kojemu bi svaki član imao pravo glasa, socios model koji funkcionira u mnogim evropskim klubovima. Također su predložili i plan oporavka kluba koji je trenutno jedan od najzaduženijih sportskih kolektiva u našoj državi.

U svojih 70 godina postojanja Čelik vjerovatno nikada nije bio u ovako teškoj situaciji. Trenutno se nalaze na sedmoj poziciji sa 9 bodova iznad zone ispadanja. Bez predsjednika, upravnog odbora i podrške navijača na domaćim utakmicama sa sigurnošću možemo reći da nas očekuje burno proljeće na Bilinom polju. (Draženko Jurišić – SC Sport)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno