Nogomet

Robijaši složni najavljuju veliki povratak: Bježite ljudi, sve smo vam bliže – ulice puste, Robija stiže!”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Robijaši složni najavljuju veliki povratak: Bježite ljudi, sve smo vam bliže – ulice puste, Robija stiže!” – Nakon što je Čelik uz podršku gradskih struktura i sa novim Upravnim odborom krenuo najavljenim putem stablizacije kluba oglasili su se i najvjerniji navijači Zeničana, popularni Robijaši, koji najavljuju jačanje grupe i povratak u velikom stilu.

Pobjeda kao temelj za oporavak Čelika i jaku tribinu!

Trogodišnja borba koju smo zajedno sa ekipom iz NGG „Za Čelik“ i ostalim Čelikovcima vodili konačno je rezultirala ispunjenjem svih primarnih zahtjeva koje smo postavili pred klupske i gradske strukture: usvajanje statuta, potpisivanje reprograma i rješavanje pitanja dugovanja prema javnim preduzećima. S ponosom možemo reći da smo usprskos brojnim preprekama ustrajali u borbi i svojim zahtjevima na što smo itekako ponosni.

Činjenica je da su se ovi zahtjevi mogli ispuniti i puno ranije i s puno manje prepreka na koje smo nailazili, a što bi koristilo samo Čeliku, ali sada nije vrijeme za kukanje i traženje izgovora, nego za puni angažman svih pripadnika grupe da od Juga Bilinog polja ponovo napravimo najjaču tribinu u državi i kao takvi budemo vjetar u leđa našem Čeliku u dizanju iz pepela!

Nadamo se da je vrijeme borbe za samo postojanje kluba zauvijek iza nas jer Čelik sada konačno ima temelje za povratak tamo gdje mu je mjesto. Ipak, preostalo je još mnogo posla kada je u pitanju oporavak kluba, a svoj doprinos možemo dati kroz prava članova, ali što je u ovom trenutku još važnije – i kroz nikad glasniju podršku s tribina.

Svjesni smo da naša izdanja u prošloj polusezoni nisu bila na nivou renomea grupe i veličine kluba kakav je Čelik. Došlo je do unutrašnjih neslaganja i podjela zbog kojih je najviše ispaštao naš klub. Nakon što se okončala borba mimo stadiona, sada se u potpunosti možemo posvetiti jačanju grupe, a za to će biti neophodno da svi pojedinci i sve ekipe stave Čelik na prvo mjesto ispred ličnih razmirica i neslaganja jer nas klub treba više nego ikad.

Uskoro će se održati i sastanak na temu ujedinjenja, omasovljenja i jačanja grupe, a sve s ciljem što bolje podrške klubu o čemu ćemo izvijestiti sve Robijaše!
Bježite ljudi, sve smo vam bliže – ulice puste, Robija stiže!”, navodi se u saopštenju UG Robijaši Zenica 1988.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno