Nogomet

Nadzorni odbor krenuo s radom!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nadzorni odbor krenuo s radom! – U srijedu, u popodnevnim satima, je održana prva sjednica novoizabranog Nadzornog odbora NK Čelik Zenica kojeg čine: Harun Čolić, Kenan Ćurovac, Mehmed Drino, Tarik Hadžimahmutović, Lordan Iličić, Robert Jonjić, Dejan Livančić, Nura Soldin i Haris Turkić.

Članovi Nadzornog Odbora su jednoglasno donijeli odluku da će u predstojećem četverogodišnjem mandatu, Nadzornim odborom predsjedavati gđa. Nura Soldin, kćerka bivšeg istaknutog nogometaša kluba – Nazifa Soldina, dok će njen zamjenik biti Tarik Hadžimahmutović.

Članovi Nadzornog odbora su donijeli niz, statutom propisanih, odluka formalne prirode, te suse usaglasili i oko temeljnih vrijednosti za koje ćemo se kao tijelo zalagati u četverogodišnjem mandatu.

Svi članovi NK „Čelik“ Zenica moraju biti svjesni da je vrlo teško vršiti nadzor i kontrolu poslovanja subjekta koje dugi niz godina ne posluje u skladu sa zakonom, tako da će primarni zadatak Nadzornog i Upravnog odbora biti vraćanje Čelika u potpuno zakonito poslovanje.

Ovdje se prvenstveno misli na pregovore s povjeriocima koji su tužili klub, s posebnim naglaskom na Upravu za indirektno oporezivanje BiH, koja ima prioritet pri naplati potraživanja. Krajnji cilj svih navedenih aktivnosti je deblokada transakcijskog računa NK „Čelik“ Zenica i transparentno, samoodrživo i zakonito poslovanje kluba u budućnosti.

Nadzorni odbor čine akademski obrazovani građani s dugogodišnjim iskustvom u realnom sektoru koji će inzistirati na kontroli svih bitnih klupskih akata s naglaskom na finansijsku dokumentaciju i ugovore svake vrste.

Jedno od osnovnih načela će biti i racionalno trošenje raspoloživih finansijskih sredstava im poslovanje po principu domaćinskog odnosa, a što se prije svega odnosi na smanjenje troškova, donošenje i provođenje realno ostvarivog budžeta, izmirenje postojećih i tekućih obaveza, pri čemu nećemo dozvoliti da se stvaraju nove obaveze koje bi mogle ugroziti rad NK „Čelik“ u budućnosti.

Kada je u pitanju sportski segment, Nadzorni odbor se neće baviti selekcijom igrača jer je to posao struke, ali svakako da ćemo i u tom segmentu inzistirati na racioanlnom poslovanju vodeći računa o broju angažiranih igrača i njihovim primanjima koja moraju biti u skladu s klupskim mogućnostima.
Obzirom na finansijsku situaciju u klubu, smatramo da se mnogo više pažnje mora posvetiti radu s omladinskim kategorijama gdje se trebaju obezbijediti
potrebni uslovi za postizanje što boljih rezultata, s ciljem da u budućnosti i seniorsku ekipu u največem broju čine igrači ponikli u omladinskim selekcijama Čelika.

Na skupštini je Nadzorni odbor od strane članova kluba dobio određena zaduženja u smislu prikupljanja dokumentacije o kojoj će se razmatrati na narednoj sjednici skupštine. Već tokomdanašnjeg dana će biti upućeni zahtjevi bivšem predsjedniku Upravnog odbora g. Selvedinu Šatoroviću i menadžmentu kluba na čelu s v.d. direktora Adnanom Nuhagićem da u najkraćem mogućem roku dostave potrebne izvještaje i dokumentaciju. Također,
Nadzorni odbor će izvršiti kontrolu ugovora i dokumentacije iz prošlog perioda, te izvijestiti javnost o eventualnim nepravilnostima ukoliko budu uočene.

Obzirom na važnost menadžmenta u svakodnevnom poslovanju kluba, ali i činjenicu da je novi Upravni odbor dužan sprovesti konkurs za direktora, generalnog sekretara, sportskog direktora i direktora omladinske škole, Nadzorni odbor će inzistirati na ispravnoj provedbi konkursne procedure i kvalitetnom odabiru budućih uposlenika kluba.

U narednih nekoliko dana će se održati i sastanak s Upravnim odborom na čelu s gosp. Memiševićem s kojim ćemo razmijeniti mišljenja i viziju NK Čelik Zenica u narednom periodu. Također, od Upravnog odbora ćemo zahtijevati finansijski plan, ali i dokumentaciju neophodnu za potpunu saradnju između Upravnog i Nadzornog odbora kakvoj se nadamo. Pogotovo u počecima rada želimo pružiti što veću podršku i pomoć novom Upravnom odboru koji je preuzeo vođenje klubom u vrlo nezahvalnoj situaciji.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su nam ukazali povjerenje, a mi Vam obećavamo predan rad i transparentno izvještavanje o aktivnostima Nadzornog odbora. Želimo da kroz djelovanje Nadzornog Odbora, ali i svih ostalih učesnika u radu kluba vratimo izgubljeno povjerenje svih Čelikovaca. Klub ima veoma dobre temelje za potpuni oporavak, međutim potrebno je još mnogo mukotrpnog rada da u tome svi zajedno uspijemo!

nkcelik.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno