Nogomet

Robijaši pisali Ministarstvu pravosuđa, Upravi za indirektno oporezivanje i Poreskoj upravi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Robijaši pisali Ministarstvu pravosuđa, Upravi za indirektno oporezivanje i Poreskoj upravi – Nogometni klub Čelik se nalazi u veoma teškoj situaciji, pogotovo nakon što je izgubio međunarodni spor i prijeti mu suspencija i zabrana registracije novih igrača od strane UEFA-e, a također prvostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH nije dala licencu ovom klubu za nastup u Premijer ligi naredne sezone.

UG “Robijaši 1988” Zenica je putem Facebook profila objavio zahtjeve koje je poslalo nadležnim institucijama sa željom da započne interakciju sa javnosti i malo po malo krene iznositi planove za daljni rad i način pomoći NK Čeliku.

  • Kao “Robijaši” predali smo zahtjeve u Ministarstvo Pravosuđa, Upravu za indirektno oporezivanje i PU, gdje smo tražili aktuelno poresko dugovanje NK Čelik, te statut Kluba, na šta smo dobili odgovor da je Čelikov dug, ugrubo rečeno, ‘poreska tajna’. Uredu, nije problem, preko Kluba ćemo poslati isti zahtjev i pod moranjem dobiti taj papir sa najnovijim aktuelnostima. Ministarstvo Pravosuđa se još nije oglasilo i vodimo se Statutom iz 2018. godine.

Uputili su NK Čeliku sljedeća pitanja, odgovore i reakcije će objaviti sutra:

1) Posljednja dostavljena odluka o imenovanju članova upravnog odbora NK Čelik?2) Posljednja dostavljena odluka o imenovanju ovlaštenih osoba za zastupanje i predstavljanje u NK Čelik?
3) Posljednja dostavljena odluka o izmjeni i dopuni statuta u NK Čelik?
4) Statut NK Čelik?
5) Generalni direktori NK Čelika od marta 2018. pa do današnjeg datuma (pismeno)?
6) Protokol potpisanog između Grada Zenice, NK Čelik Zenice i HAN Groupe iz aprila 2018. godine?
7) Zvanična pismena neopoziva ostavka Turskog „investitora”?
8) Škola nogometa Čelik Zenica (sva dokumentacija)?
9) Ugovor između Udruženja građana Nogometnog kluba Čelik i škole nogometa Čelik Zenica?
10) Ulaz-izlaz blagajne NK Čelik Zenica za period od marta 2018. godine?
11) Posljednja revizija kluba?

  • Ovo je samo početak i grebanje na vrhu grebena, ali ljudi moraju znati, mora znati i Gradska uprava da mi od ovog Kluba nećemo odustati, iako je ostavljen dželatu na klanje, mi nećemo dopustiti da skroz iskrvari. Nećemo dopustiti, jer smo mi krvarili, krvarili su neki prije nas, pa valjda neće morati i oni poslije nas. Jer mi ćemo svi proći, a Čelik će ostati. Zar Klub na svoj 75-i rođendan treba da bude ugašen? Neka je na obraz svima koji su manipulisali nama, našom ljubavi, našim danima i noćima provedenim uz Čelika, našim prijavama i kaznama, zabranama, suzama i osmijesima koje smo imali uz Čelik. Neka im je na čast i obraz, a Robijaši neće zaboraviti, čak šta više, dobro ćemo podsjetiti svakog na svaku grešku učinjenu prema Klubu, jer zločin prema Čeliku je zločin prema Robijašima, zločin prema Zeničanima i BH fudbalu. Mi smo dosta praštali, neka prašta neko drugi.

S poštovanjem,
UG „Robijaši 1988“ iz Zenice

Izvor: zenit.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno