Rukomet

RK Čelik – U nedjelju dolazi RK Gradačac, u srijedu Kup utakmica sa Maglajom u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – U nedjelju u 18 sati dolazi RK Gradačac, u srijedu Kup utakmica sa Maglajom u Areni – U press centru Arene „Husejin Smajlović“ Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je utakmica 8.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever, između RK Čelik i RK Gradačac, te Kup utakmica Čelik-Maglaj. Znači u roku od četiri dana RK Čelik igra dvije veoma važne utakmice.
Utakmica RK Čelik – RK Gradačac igra se u nedjelju 10.11. 2019.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren, sa početkom u 18 sati. Cijena karte je 3 KM.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik, te igrači RK Čelik, kapiten Faris Mrako i Kenan Biogradlija.
U vezi nedjeljne utakmice, trener Seldin Rizvanović ističe.
-Nalazimo se u uzlaznoj putanji forme, gosti iz Gradačca su dobra i stabilna ekipa. I oni su najavili borbu za vrh tabele, jer su treću godinu zajedno, a trenutno su treći na tabeli. I pored toga što će to biti teška utakmica, mi smo optimisti, moramo iznijeti i ovu utakmicu, te ostvariti pobjedu -, optimista je Rizvanović.
U stručnom štabu se nadaju da bi susret sa Gradačcom mogao početi i oporavljeni Aldin Begagić, ili će biti u pripravnost, ako zatreba, dok se još uvijek ne očekuje povratak na parket Adnana Begagića, možda čak do kraja polusezone.
Kapitan Faris Mrako je, takođe, optimista:
-Ekipa Gradačca je ozbiljan protivnik, stabilna ekipa i znaju igrati rukomet. Imali smo nekoliko duela sa njima. Mi se dobro pripremamo, naporno treniramo, u timu je dobra atmosfera i samopouzdanje. Smatram da možemo i moramo pobjediti Gradačac -, kazao je kapiten Mrako.
I standardni prvotimac, Kenan Biogradlija, nada se da će bodovi ostati u Zenici.
-Treniramo ozbiljno i ekipa se uozbiljila ove sezone. Podigli smo samopouzdanje i Gradačac ovdje mora izgubiti i bodovi će ostati u Zenici. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, jer ova ekipa bolje igra uz podršku sa tribina -, rekao je Biogradlija.

O aktivnostima i planovima RK Čelik na današnjoj press konferenciji govorio je Pane Škrbić, predsjednik kluba. Istakao je tri važna projekta.
Prvi je borba za vrh tabele, plasman u Premijer ligu i što bolji rezultat u Kup takmičenju, u kojem smo prije dvije godine došli do finala i izgubili od Borca. I sada je cilj otići što dalje u Kupu BiH.
Drugi projekat je maksimalna pažnja u radu Omladinske škole sa trenerima Nedimom Šehićem, Sanelom Hasanovićem i Slavenom Šijakovićem. Škola je besplatna i svaki dan je sve više djece, koja se priključuju omladinskom pogonu RK Čelika. Trenutno imamo oko 60 dječaka i takmičimo se sa dvije selekcije djece.
Naš cilj je da radimo i sa stotinu djece.
Treći projekat je saradnja sa Univerzitetom Zenica i rektorom Damirom Kukićem u pogledu školovanja momaka koji treniraju i igraju rukomet, sa ciljem da Zenica bude oaza i grad rukometa i da studenti koji treniraju i studiraju imaju neke beneficije u pogledu smještaja, ishrane i drugog. Istakli su na pressu svog kapitena Farisa Mraku, koji je dobio povelju od dekana kao najbolji student prve godine.

Prema odluci Upravog odbora RK Čelika, Kup utakmica sa Maglajem biće humanitarnog karaktera.
Kup utakmica pretkola sa RK Maglaj igra se u srijedu u 18 sati, takođe, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren, sa početkom u 18 sati. Ova Kup utakmica je i humanitarnog karaktera, jer će prihod sa ove utakmice ići u fond za liječenje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice, koja treba da putuje na liječenje u Tursku, a potrebna sredstva za liječenje iznose 3.800 eura. Ulaz na ovu utakmicu je 3 KM.
Iz kluba pozivaju građane da dođu na ovu Kup utakmicu, podrže Čelik i usput, prema mogučnosti, učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno