Rukomet

RK Čelik treći u Lukavcu, najbolji strijelac turnira Eldar Mehić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik treći u Lukavcu, najbolji strijelac turnira Eldar Mehić – Povodom dana Općine Lukavac, Rukometni klub Lukavac danas je bio domaćin i organizator turnira pod nazivom „Lukavac open 2018“, na kojem je nastupio i zenički Čelik, te na kraju osvojio treće mjesto.

Izabranici Seldina Rizvanovića u prvom susretu su tek nakon sedmeraca poraženi od premijerligaša Konjuha iz Živinica rezultatom 36:35, u regularnom dijelu bilo je 32:32 (22:17). U utakmici za treće mjesto, zenički rukometaši bili su bolji od domaćina Lukavaca, ubjedljivim rezultatom 42:25 (21:13). Pobjednik turnira je ekipa Konjuha koja je u finalnom duelu bila bolja od Teslića 34:23.

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je igrač Čelika, danas fantastični Eldar Mehić, koji je u dva susreta postigao 26 golova, 12 Konjuhu, te 14 Lukavcu. Crno crveni nastavljaju pripreme za takmičenje u Prvoj ligi FBiH – Sjever, koje počinje 22. septembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno