Rukomet

Eurofarm iz Bitola pobjednik 3. rukometnog Memorijala “Zaim Kobilica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eurofarm iz Bitola pobjednik 3. rukometnog Memorijala “Zaim Kobilica” – Makedonski prvoligaš Eurofarm iz Bitola pobjednik je 3. međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, koji se jučer i danas igrao u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Makedonci su, nakon što su jučer u polufinalu s 30:24 porazili bh. premijerligaša Vogošću, večeras u finalu istim rezultatom bili bolji od novog hrvatskog prvoligaša Mladog Rudara iz Labina.

Makedonac Igor Kuzmanovski, koji je s 11 golova bio najefikasniji u finalu, proglašen je za najboljeg igrača turnira, dok je za najboljeg golmana proglašen Čelikov Riad Polić. Rudar, koji je sinoć u polufinalu s 28:26 porazio zenički Čelik, večeras je s osam golova predvodio Petar Puljić.

U utakmici za 3. mjesto Čelik je izgubio od Vogošće s 24:29 (11:14). Pivot Aldin Begagić s šest golova bio je najefikasniji kod Čelika, a Selvedin Omahić je s pet golova predvodio strijelce Vogošće. Nažalost, u ovom se meču povrijedio mladi, 18-godišnji igrač Adis Halilović iz ekipe Vogošće, koji je u 51. minuti nezgodno pao na desno rame te je morao napustiti teren.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno