Rukomet

RK Čelik spreman za utakmicu u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon pobjede protiv ORK Rudara iz Lukavca (34:26), rukometaši Čelika nisu imali vremena za odmor, već su odmah nastavili sa pripremama za važnu nedjeljnu utakmicu (29. novembra) protiv Bosne TS u Tešnju.

  • Nakon pobjede protiv ORK Rudara (Lukavac), Čelik u nedjelju putuju po bodove u Tešanj
  • Izuzetno cijenimo ekipu Bosne, ali u Tešanj idemo po devetu pobjedu – kaže kapiten RK Čelika Faris Mrako

Trenira se ozbiljno, dva puta dnevno, a u ekipu se kao kandidati za sastav vraćaju i neki igrači koji nisu bili na raspolaganju treneru Rizvanoviću u prethodnoj utakmici (Danijel Jurić, Harun Alihodžić, Amel Omerspahić, Mensur Hodžić).

”Izuzetno cijenimo ekipu RK Bosne u kojoj ima nekoliko sjajnih igrača, a dobri su i kao kolektiv. Ovo nije nikakva kurtoazija već istina: RK Bosna je veoma ozbiljna ekipa, ali su nama, u borbi za titulu prvaka Prve lige Federacije BiH, bodovi neophodni! Poštujemo RK Bosnu ali u Tešanj u nedjelju idemo po devetu ovosezonsku pobjedu!”, izjavio je pred odlazak u Tešanj kapiten RK Čelika Faris Mrako.

Utakmica u Tešnju igra se od 17 sati u Sportskoj dvorani Tešanj, bez prisustva publike.

Boško Jolović – selektor u Kuvajtu!

”Danas mi se iz Kuvajta javio naš bivši igrač i moj prijatelj Boško Jolović, sa sjajnom vijesti: Bole je imenovan za selektora U 19 reprezentacije Kuvajta i prvi je pomoćnik selektora A reprezentacije Kuvajta! Nakon Čelika i Saudijske Arabije, kruna njegove karijere je sada selektorska pozicija državne reprezentacije države Kuvajt! Čestitam iskreno u ime RK Čelika i svih Zeničana! – izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Inače, Boško Jolović je u dva navrata izuzetno uspješno nastupao za RK Čelik u Premijer ligi BiH, najprije od 2010. godine, nakon čega je nakon jedne sezone otišao kao profesionalni igrač i trener u Saudijsku Arabiju. Po povratku iz Saudijske Arabije, Jolović se ponovo 2013. vratio u, kako sam ima običaj da kaže, ”svoj Čelik i svoju Zenicu”, gdje je bio do kraja 2015. godine.

Jolović je u RK Čeliku ostavio snažan pečat, kao jedan od najboljih Čelikovih igrača – ”stranaca”, sa strane, kako se to uobičajeno kaže. Volio ga je čitav grad, a bio je i miljenik zeničke rukometne pubike.

Beskompromisan je borac, odličan rukometni znalac, s pobjedničkim mentalitetom, Boško Jolović je dao izjavu za naš portal:

”Sretan sam zbog nove pozicije – selektora u reprezentaciji Kuvajta. Pozdravljam sve Zeničanke i Zeničane, a mom Čeliku želim plasman u Premijer ligu, gdje mu i jeste mjesto. Drago mi je kad na vašem portalu pročitam da su u prvoj postavi Čelika i dalje sjajni igrači s kojima sam igrao u tom, meni najdražem klubu, te ih posebno pozdravljam: Edin Gušić, Aldin Begagić i Mirza Dervenčić. Pozdravljam i mog tadašnjeg saigrača Davora Kadrića, za koga znam da je sada trener Slobode u Tuzli! Veliki pozdrav svima iz Kuvajta!

– Vaš Bole –



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno